Totul a inceput in vara anului trecut, cand Dumitru Iordache a trimis doi subordonati sa verifice - inca nu se stie din ce motive – firma craioveana “Genardo Prod Com”. Cei doi comisari de la Garda Financiara au amendat firma cu zece milioane de lei.

Profund nemultumit de valoarea (cica) infima a amenzii, comisarul-sef a mers personal la SC “Genardo Prod Com”, aplicand (conform procesului verbal seria D nr. 0080955, facsimil) o amenda de 1,5 miliarde de lei si confiscand 650 de milioane de lei.

Motivul: societatea ar fi folosit “facturi speciale” de alt tip decat cel care era obligatoriu, atunci cand a vandut, unei alte firme, produse in valoare de 650 de milioane de lei.

Reintors la sediul Garzii Financiare Dolj, comisarul-sef Iordache a realizat ca fapta de care era acuzata SC “Genardo Prod Com” era demult prescrisa, astfel ca a incercat sa-si repare propria greseala, anuland procesul-verbal (facsimil) prin care firma era amendata. A comis-o din nou, caci aceasta competenta apartine exclusiv instantei.

Ce s-a intamplat cu cele 650 de milioane de lei confiscate de comisarul-sef Iordache nu se stie nici in ziua de astazi.

Acestea nu sunt, dupa cate se pare, singurele ilegalitati comise de seful Garzii Financiare Dolj. Numerosi oameni de afaceri din Banie se arata dispusi sa desconspire ilegalitatile comise de comisarul-sef Dumitru Iordache, o data ce acest caz a iesit la iveala.

Se pare ca toate neregulile au inceput sa apara dupa destituirea fostului sef al institutiei, Ion Foamete, asupra caruia au planat, de asemenea, grave acuze.

Comisarul-sef Iordache recunoaste ca a comis-o

Luat la intrebari, de catre ziaristi, cu privire la toate acestea, comisarul-sef Iordache a inceput sa se balbaie. Toate acestea, pentru ca, intr-un final, sa recunoasca: “Eroarea apartine subsemnatului (…) Cum era si logic, normal si legal, in urma analizei efectuate, eroarea a fost indreptata”.

Cam aceasta este parerea lui Dumitru Iordache, referitor la anularea procesului-verbal prin care firma craioveana a fost amendata. De fapt, nu a fost indreptata nici o eroare ci a fost comisa o noua ilegalitate.