Vasile Lupu si-a lansat duminica, 21 martie 2004, candidatura pentru functia de primar al orasului din partea Actiunii Populare. La conferinta a participat si Emil Constantinescu, presedintele partidului! Sub sloganul "Un partid popular pentru un oras european!" Vasile Lupu considera ca el este solutia la toate problemele cu care se confrunta la ora actuala Iasul.

De aceea propune iesenilor sa ii acorde toata increderea si sprijinul in campania electorala ce va urma! Vasile Lupu propune eradicarea coruptiei din Primarie cat si din aparatul administrativ al orasului. "Cand in primarie se ia spaga, primarul ori este complice ori incompetent!" declara candidatul la fotoliul de primar al Iasului.

De asemenea a mentionat ca "in fiecare functionar sta un mic Ceausescu" care asteapta bani pentru a-i returna serviciile cetateanului amarat care vine sa isi caute rezolvarea in problemele sale, la angajatii administratiei locale.

"Nu-mi voi ridica vila sau alte constructii pe timpul mandatului!"

In comunicatul adresat cetatenilor orasului, Vasile Lupu declara ca nu va fi santajabil si ca nu-si va gasi linistea pana cand nu vor disparea toate gropile de pe strazile Iasului. Candidatul Actiunii Populare e sigur ca Gheorghe Nechita va castiga alegerile pentru functia de primar.

De aceea in timpul discursului sau catre membrii Actiunii Populare aflati in sala, a tinut sa precizeze ca "actualul primar interimar va castiga alegerile, dar nu va gasi solutii pentru rezolvarea problemelor cetatenilor acestui oras".