Martorii lui Iehova nu vor tine pusca in mina

de Nicu SAMSON     Jurnalul de est
Miercuri, 24 martie 2004, 0:00


Un individ din judetul Botosani care se autointituleaza ministru ordinat al cultului religios ?Martorii lui Iehova? a actionat in judecata statul roman, prin institutiile sale de drept, solicitind daune morale fabuloase, in valoare de 7 miliarde de lei.
Daniel Clicinschi, originar din comuna botosaneana Havarna, considera ca instantele judecatoresti din Romania l-au condamnat pe nedrept din cauza ca a refuzat sa execute serviciul militar obligatoriu.
Intr-o plingere inaintata justitiei iesene, botosaneanul sustine ca cel care este denumit ministru religios ordinat al cultului ?Martorii lui Iehova? este scutit in totalitate de efectuarea oricarei forme de serviciu militar sub arme sau alternativ, in conformitate cu articolul 6, litera c, din Legea 46/1996.
Clicinschi mai sustine ca, desi ar fi facut dovada ca detine gradul de ministru ordinat in aceasta secta, prin prezentarea unei adeverinte emise de Organizatia Religioasa, a fost scutit in mod discriminatoriu fata de alti ministri ordinati ai celorlalte culte religioase din tara de efectuarea serviciului utilitar alternativ.
Sustragerea lui Daniel Clicinschi de la efectuarea serviciului militar obligatoriu a fost urmata de mai multe procese penale. Dupa mai multe luni de zile Tribunalul Militar Iasi a decis achitarea botosaneanului, retinindu-se faptul ca in legea penala nu este prevazuta vreo sactiune pentru refuzul de a executa serviciul alternativ.
In vara anului 2000, Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti i-a dat martorului lui Iehova lovitura de gratie, aplicindu-i o pedeapsa de 2 ani de inchisoare, cu suspendare, pentru neprezentarea la incorporare.
Pe 27 decembrie 2000, judecatorii Curtii Militare de Apel au schimbat insa incadrarea juridica a faptei, din infractiunea de neprezentare la incorporare, la cea de sustragere de la serviciul militar, aceasta decizie fiind urmata de o noua condamnare de 1 an si jumatate de inchisoare, cu suspendare.

Salvarea Tanase Joita

Salvarea lui Clicinschi a venit insa destul de repede de la procurorul general al Romaniei din acea vreme, Tanase Joita, care a declarat recurs la condamnarile anterioare. Ulterior, Curtea Suprema de Justitie a hotarit, in octombrie 2001, faptul ca legea penala nu prevede vreo sanctiune pentru neprezentarea la executarea serviciului militar alternativ.
Incurajat de decizia judecatorilor, el a dat statul in judecata pentru stresul emotional cauzat de plimbarile prin salile de judecata ale instantelor militare.
Astfel, Clicinschi solicita Ministerului de Finante suma de 7 miliarde de lei despagubiri morale, plus alte 2 milioane de lei, reprezentind toate cheltuielile pe care sustine ca le-a suportat de-a lungul numeroaselor procese penale pe la instantele militare.
In declaratiile aflate la dosarul cauzei, martorul lui Iehova critica cu duritate deciziile judecatoresti, considerindu-le incalcari ale Conventiei Europene a Drepturilor Omului. ?Am fost trimis in fata instantelor militare, desi nu aveam calitatea de militar, eu fiind simplu civil.
Ulterior, am fost condamnat penal, fara un temei legal, si mi s-a incalcat dreptul la exercitarea libera a religiei?, a mentionat botosaneanul Daniel Clicinschi.
De cealalta parte, reprezentantii MFP, respectiv DGFP Iasi au invocat exceptia necompetentei teritoriale, adica faptul ca judecarea acestui caz nu este de competenta justitiei iesene, ci a Tribunalului din Botosani.


Scutiri de armata

Potrivit Legii 46/1996, serviciul militar este obligatoriu pentru toti barbatii, cetateni romani. Cu toate acestea, un articol din lege precizeaza ca, cei care, din motive religioase, refuza sa indeplineasca serviciul militar sub arme, executa serviciul utilitar alternativ, acesta stabilindu-se prin hotarire a Guvernului. Astfel, potrivit articolului 6, lit.
c), nu indeplineste serviciul militar personalul hirotonit sau ordinat care apartine cultelor religioase recunoscute de lege.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

332 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Isaia 2:4 (Miercuri, 6 iulie 2011, 11:52)

  anonim [anonim]

  Societatea Watchtower condamna razboiul dar in acelasi timp il sprijina fiind actionar la o companie care se ocupa cu tehnologie de razboi ???
  (Isaia 2:4)

  Watchtower Society ( Jehovah’s Witnesses ) and Rand Cam
  youtube.com/watch?v=vFD1jrKtz3I

  Don’t Cry For The Watchtower Society – Rand Cam
  youtube.com/watch?v=ayZpOSA9Lgw

  Rand Cam is Watchtower’s Achilies Heel
  youtube.com/watch?v=LFfiJoSujlg

  verifica acest site !
  sec.gov/Archives/edgar/data/922330/000106299302000371/form10k.txt

  Securities and Exchange Commission: sec.gov/Archives/edgar/data/922330/000106299302000371/form10k.txt
  Name: The Watchtower Society
  Class A Shares Owned: 5,073,200
  Percentage of Class A Shares Owned: 44.94%
  Rand Cam Corporation – Developers of cold turbine engine project, funded by the U.S. Military (Navy).

  en.allexperts.com/q/Jehovah-s-Witness-1617/WATCHTOWER-SHAREHOLDERS-1.htm
 • 0 (0 voturi)    
  anonim (Marţi, 26 iulie 2011, 14:51)

  anonim [anonim]

  Dumnezeul Bibliei nu este Creatorul, Sursa tuturor lucrurilor ci
  este O AUTORITATE MASONICA formata din mai multi lideri + un lider suprem
  care de foarte multa vreme au ca scop controlul si subjugarea umanitatii.
  Acest dumnezeu(AUTORITATEA MASONICA) conduce lumea prin monarhie si religie

  Daniel 2:21 El(AUTORITATEA MASONICA) schimba vremurile si împrejurarile; El rastoarna si pune pe împarati;
  El(AUTORITATEA MASONICA) da întelepciune înteleptilor si pricepere celor priceputi!

  Piramida cu varful despartit(PIATRA DIN CAPUL UNGHIULUI) este UN SIMBOL MASONIC

  Matei 21:42
  Isus le -a zis: ,,N’ati citit nici odata în Scripturi ca: ,Piatra(Isus liderul suprem),
  pe care au lepadat -o zidarii(masonii), a ajuns sa fie pusa în capul unghiului;
  Domnul(AUTORITATEA MASONICA) a facut acest lucru, si este minunat în ochii nostri?`

  Majoritatea Martorilor Lui Iehova, Adventistilor, Mormonilor...
  nu cunosc faptul ca aceste culte religioase au fost fondate de catre masoni
  tot la fel putini Romani sunt constienti de faptul ca Romania este o tara
  subjugata de catre aceste societati masonice secrete care urmaresc sa robotizeze
  toata societatea pentru a instaura on Noua Ordine Mondiala.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by