Crima, jaf si incendiu, toate in acelasi imobil din Lugoj

Asupra unei familii din Lugoj s-au abatut ani la rind tot felul de nenorociri. Ultima si cea mai grava, petrecuta la sfirsitul saptaminii trecute, i-a lasat pe oameni pe drumuri, un incendiu mistuindu-le casa. Ilie Tabla spune ca nu crede in blesteme si vrajitorii, dar sotia sa, internata in stare de soc la spital, nu vrea sa se mai apropie de acest loc.

Casa familiei Tabla este situata linga cimitirul ortodox al orasului.

Calvarul a inceput in urma cu peste zece ani, cind, intr-o simbata, Ilie Tabla si-a gasit mama ucisa, de niste hoti, in aceasta casa. Vremea a trecut si tragedia a fost mai mult sau mai putin uitata. In urma cu vreo cinci ani, hotii i-au calcat din nou, reusind sa fure bunuri fara o valoare prea mare.

Anul trecut insa, tot intr-o simbata, Ilie Tabla si sotia sa s-au trezit cu „mascatii” peste ei. Dupa ce i-au trintit la podea si le-au pus pistoalele la timpla, jandarmii din trupele speciale si-au dat seama ca au gresit adresa si au plecat. Tabla spune ca nu a primit nici macar scuze din partea celor vinovati.

„Nu ca as fi avut eu nevoie de scuzele lor, dar, dupa ce ne-au facut sa trecem prin asemenea clipe de teroare, poate ca ar fi trebuie sa ni se spuna ceva. Am primit de la procuratura ca se intrerupe urmarirea penala impotriva procurorului Brasoveanu, care o condus operatiunea si a fost aici, si cu asta basta. Atunci sotia a facut primul soc si-a intrat in spital”, spune Ilie Tabla.

Simbata trecuta, omului i-a luat foc casa. El spune ca nu stie cine a putut sa dea foc, mai ales ca incendiul a pornit de la cimitirul din vecinatate. „Eu nu pot sa condamn pe nimeni, dar nu pot sa-mi dau seama cine a dat foc. Pe la ora 12 (n.r.-noaptea) a trecut un om pe strada si ardea baraca din cimitir.

Pina or veni pompierii a ars toata casa”, povesteste, cu lacrimi in ochi, Ilie Tabla.

Pompierii confirma declansarea incendiului din cimitir

Pompierii lugojeni sustin ca au fost anuntati cu circa jumatate de ora dupa miezul noptii si au intervenit cu toate masinile din dotare, patru autospeciale, pina dimineata la ora sase. „Am fost anuntati la ora 0,22, de catre un vecin, Iosif Pastor. Am ajuns la locul incendiului la 0,26, localizindu-l la 0.31. Focul a fost stins la ora patru si jumatate.

Incendiul a pornit de la o magazie de materiale aflata in proprietatea Parohiei Ortodoxe Lugoj. O persoana neidentificata a aprins deseuri de coroane funerare aflate in imediata vecinatate a magaziei. De la coroane s-a aprins magazia, dupa care incendiul s-a propagat la acoperisul imobilului. Pagubele au fost estimate la circa 700 de milioane de lei”, ne-a declarat lt.

Cristian Coneru, purtator de cuvint al Detasamentului de Pompieri Lugoj. Cei doi gropari, Nicolae Duma si Vasile Tamas, care locuiesc intr-o casa din incinta cimitirului, spun ca nu au vazut pe nimeni in cimitir si nici nu stiu cine ar fi putut sa dea foc. „Numa’ daca a dat foc cineva intentionat. Ca nici eu, nici colegul meu nu sintem inconstienti.

Gunoiele si coroanele alea sint acolo de ani de zile, puteam sa le dam foc ziua”, ne-a declarat Vasile Tamas, care crede ca focul a fost pus intentionat