Tichetele de masa ar putea fi inlocuite cu cartele de plastic asemanatoare cardurilor. Acestea ar urma sa fie incarcate exclusiv pe cale electronica si sa nu poate fi folosite pentru achizitionarea de bauturi alcoolice.

In sedinta de Guvern de ieri, Ministerul Muncii a propus ca tichetele de masa sa fie eliberate sub forma unor carduri de platic, urmind ca ele sa fie alimentate lunar pe cale eletronica cu valoarea cuvenita tichetelor de masa, prin intermediul unui dispozitiv specific.

Noile cartele de plastic vor putea fi folosite pentru achizitionarea oricaror bunuri, cu exceptia bauturilor alcoolice si a tutunului.

Producatorii tichetelor vor putea sa-si mentina in continuare sigla pe aceste cartele.

O alta propunere este cea a Ministerului Administratiei si Internelor a propus ca odata cu pasaportul sa fie eliberat si un card bancar international, emis de o banca aleasa de persoana care solicita pasaportul.

In plus, vamile ar urma sa se doteze cu aparate de citit carduri pentru a verifica suma minima necesara pentru iesirea din tara. Ministerul Finantelor Publice (MFP) a propus ca o treime din TVA-ul aferent unui bun cumparat pe card sa fie dedus din totalul veniturilor care intra sub incidenta impozitului pe venitul global.

Pentru a stimula productia interna, MFP a hotarit ca deducerea respectiva sa intervina numai la cumpararea pe card a bunurilor fabricate in tara.