La Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Oradea au fost internate in intrval de o saptamana sapte persoane cu trichineloza. Astfel, o familie din Alesd formata din patru persoane, doi adulti si doi copii, din care unul in varsta de patru ani au consumat produse din carne de porc infestata. "Familia din Alesd a consumat carne de porc infestata cu trichinella spiralis.

Trebuie stiut ca inainte de consum carnea de porc trbuie sa fie examinata din punct de vedere trichineloscopic. Dintre cei patru doar un adult si un copil au avut simptome grave ale bolii. Insa la acesta ora toti sunt stabilizati din punct de vedere a bolii" ne-a declarat dr. Sonia Draghici, director al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Oradea.

O alta familie, doi adulti doi copii din Oradea a fost internata la un interval de patru zile cu aceesi boala. Cazurile neavand nici o legatura unul cu celalalt arata totusi ca multi oameni care cumpara carne de porc se uita mai intai la pret si deabia dupa aceea de unde cumpara.

"Persoanele care sacrifica porci, in speta cei de la tara trebuie sa stie ca inainte de a consuma carnea aceasta trebuie sa fie preparata termic, sa fie fiarta si deabia dupa aceea fripta. Procedand astfel cetateanul va fi ferit de contractarea trichinelozei" a mai precizat dr. Sonia Draghici.

Situatia aceasta, spun medicii specialisti, se poate rezolva printr-o educatie socio-sanitara si veterinara a oamenilor de la tara, astfel incat numarul cazurilor de trichineloza sa scada. "Facand o analiza a persoanelor internate in spital in ultimul an, majoritatea sunt din nord, nord-vestul judetului, zone unde " a mai spus directoarea spitalului.