Ajutorul sefului de post din comuna Sura Mare, judetul Sibiu, aflat la datorie in Rusciori, a fost injunghiat in zona inimii, in plina strada, de un scandalagiu pe care vroia sa-l amendeze pentru ca injura trecatorii in plina strada. Din fericire, politistul a scapat cu viata deoarece cutitul a lovit mai intai insigna pe care o avea in piept.

Evenimentul s-a produs in jurul orei 11, cand agentul Tiberius Marius Mitrana, in varsta de 24 de ani, patrula prin satul Rusciori, aflat in zona de competenta a Postului de Politie din Sura Mare. La un moment dat, politistul a vazut doi sateni care se injurau cu naduf, iar pana sa ajunga la ei, acestia s-au incaierat.

„Am intrat intre ei sa-i despart. Le-am cerut actele si mi-au spus ca nu le au la ei. Atunci i-am trimis acasa sa vina cu buletinele, pentru ca urma sa le fac proces verbal pentru perturbarea linistii publice. Le-am spus si lor asta, precum si faptul ca amenda este intre 7 si 40 de milioane de lei.

Pe moment, niciunul nu a zis nimic si au plecat, iar eu am intrat in masina sa completez procesul verbal. Gheorghe Zbarcea s-a intors imediat. Era foarte nervos si m-a intrebat de ce ii dau amenda. M-a acuzat ca am ceva cu romanii, din moment ce nu fac procese verbale si la rromi. I-am spus ca acum el este vinovat si daca rromii vor gresi, ii voi amenda si pe ei.

S-a indepartat putin, timp in care continuam sa scriu procesele verbale. S-a reintors dupa nici doua minute. M-a intrebat inca o data de ce-l amendez tocmai pe el. A fost o fractiune de secunda cand Zbarcea a bagat mana in care tinea un cutit pe geamul masinii si m-a injunghiat in piept.

A vrut sa ma mai intepe o data, dar am pus mana si m-a nimerit in brat”, povesteste agentul Mitrana experienta prin care a trecut.

Politistul a iesit din masina si, cu ultimele puteri l-a imobilizat pe agresor si a cerut unui martor ocular sa sune la Ambulanta si la Politie. A fost transportat la Spitalul Clinic Judetean, unde a ramas internat in Sectia Chirurgie. Medicii spun ca politistul a avut noroc, pentru ca lama cutitului nu i-a atins inima.

„Pacientul a fost adus la spital cu doua plagi penetrante, una in zona pieptului, mai precis regiunea precordiala, si alta la antebratul stang. Prima ar fi putut fi fatala daca ar fi atins cordul sau alte vase se sange importante”, a declarat dr. Carmen Natea, purtator de cuvant la Spitalul Clinic Judetean.

Dupa ce ranitul a fost dus la spital, strada a fost impanzita de mascati, care l-au preluat pe agresor. “Gheorghe Zbarcea se afla in stare de ebrietate si adresa cuvinte jignitoare trecatorilor. De aici a pornit si scandalul pe care a vrut sa-l rezolve agentul de politie.

Curios este faptul ca autorul nu era cunoscut ca fiind o persoana cu probleme, el devenind agresiv doar cand consuma bauturi alcoolice. In prezent, este cercetat pentru savarsirea infractiunii de ultraj cu violenta”, a declarat procurorul Ioan Botoc, care instrumenteaza cazul.

Incidentul vine la doar cateva zile dupa ce seful de post din localitatea Apoldu de Jos a fost amenintat si fugarit de catre un satean inarmat cu un topor, pe care vroia sa-l amendeze pentru tulburarea linistii publice.