Angajati ai cotidianului Evenimentul zilei, Editia de Vest, Sebastian Jurca si Vlad Georgescu s-au aflat la Oradea pentru partida FC Oradea – Poli Timisoara. Ieri-dimineata, pe cand se intorceau de la un local din centrul orasului, au fost opriti de politistul si gardienii care patrulau pe Calea Republicii.

"Eu recunosc ca, trecand pe langa o terasa, m-am dezechilibrat si am rasturnat o masa". Cei doi au fost opriti, dupa 500 de metri, de politistii care pretindeau ca ii urmareau. "Ei ne-au cerut sa ne legitimam si le-am cerut si eu sa se legitimeze, moment in care agentul de politie s-a enervat si mi-a spus ca el lucreaza de zece ani in politie si nimeni nu i-a mai cerut niciodata asa ceva", povesteste Vlad Georgescu.

Agentul principal si-a anuntat colegii prin statie. La fata locului a sosit imediat o masina a politiei.

"A coborit un politist la vreo 40 de ani si a inceput sa ne jigneasca si sa ne injure, ca la usa cortului. Ne-a umilit, pur si simplu. A folosit cuvinte care nu pot redate", spun tinerii.

In momentul in care a refuzat sa urce in masina politiei, Vlad Georgescu a fost lovit cu pumnul peste fata. Angajatii Ev.z. au fost impinsi cu forta in masina, dupa care au fost dusi la sediul Politiei Municipiului Oradea, unde au fost amendati contraventional, cu 3 milioane de lei, pentru tulburarea linistii publice, procesul-verbal de contraventie fiind semnat de agentul principal Florea Radu, politistul responsabil cu ordinea din centrul orasului.

"Ca ne-au dat amenda pentru ca bausem un pic si fara sa vrem am rasturnat o masa de pe strada, suntem de acord, o platim si gata, dar, de aici si pana a ne injura, a ne agresa si a ne lovi e totusi o problema de comportament fata de cetatean, pana la urma", declara Sebastian Jurca.

Contactat telefonic, seful IJP Bihor, chestorul Gheorghe Chereji, ne-a declarat ieri ca el nu stie nimic de incident, dar ca, daca politistii sunt vinovati, "n-au decat sa raspunda pentru ce-au facut".