„Nu s-au legitimat, nu ne-au intrebat nimic, ci doar au dat“

„Sambata seara a fost discoteca in sat, ne-a povestit Ioan Ghiutu. Pe la ora doua noaptea, am fost scosi cu forta din caminul cultural de un echipaj al Jandarmeriei care ne-a bruscat pe toti, fete si baieti, ne-au batut si ne-au dat spray paralizant in ochi. Erau vreo patru si au mai venit, cu un ARO, inca 10. Multi dintre ei erau beti pentru ca veneau de la o discoteca din Luizi Calugara.

Nu s-au legitimat, nu ne-au intrebat nimic, ci doar au dat. Eu am primit doua jeturi de spray direct in fata si cateva bastoane. Vreo doua ore nu am vazut nimic, pana am ajuns la spital“. Fratii Constantin, Adrian si Catalin Gheorghita au fost si ei de fata. „Nu stim ce au avut cu noi, ne-a declarat Catalin. Am iesit afara de bunavoie, chiar am inceput sa cantam.

Dar jandarmii au vrut sa ne puna culcat, ca la armata. A fost o interventie in forta, ca la mineriada. Nu s-a intocmit nici un proces verbal, nu s-a dat nici o amenda. Adrian, fratele meu, a fost prins si el in raza de actiune. Si el a primit spray in fata si a lesinat“. Viorel Ciorcila a confirmat versiunea prietenilor lui, sustinand insa ca a fost „neutru“ la scandal.

„Eram in strada, dar am vazut tot ce s-a intamplat. Cum au coborat jandarmii din masina, i-au bruscat pe toti si au folost spray-ul paralizant“.

Strigate, injurii si amenintari la adresa jandarmilor Daniela Paiu, administratorul discotecii, are o alta versiune pentru acelasi eveniment. „Pe la ora unu am decis sa inchid discoteca, dar toti cei prezenti s-au revoltat. Asa ca am hotarat sa mai aman o ora. Dupa aceea a inceput scandalul. Nu au vrut sa iasa din camin.

Desi aveam oameni de paza in discoteca am apelat si la jandarmii care patrulau in zona. I-au scos afara pe toti. Altercatia a fost in fata caminului cultural. Am auzit tipete, injuraturi, cuvinte jignitoare spuse de tineri la adresa organelor de protectie“. Fiind de fata la discutia noastra, Tatiana Daviduta, o localnica, ne-a declarat indignata.

„Ne-am saturat de atata galagie si lipsa de educatie. Mereu e asa aici, la fiecare sfarsit de saptamana, cum a fost si acum. Fratii Gheorghita si cei din familia Ghiutu sunt spuma scandalului. Sambata noaptea au pus capac. Pe motiv ca e discoteca comunei, au vrut sa-si faca dreptate“.

Iar dreptatea pentru ei, sustinea femeia, a insemnat stigate, injuraturi la adresa jandarmilor, sticle sparte in masina lor, amenintari. „De aceea jandarmii au fost nevoiti sa apeleze la masura extrema si au folosit spray paralizant, ca altfel nu aveau cum sa-i potoleasca“, a mai adaugat. Scandalul a inceput din nou in fata noastra.

De data aceasta intre tinerii care-si sustineau cauza si cei care s-au saturat de scandalurile lor. Administratorul este hotarat sa nu-i mai primeasca in discoteca pe tinerii implicati in incident. Spiritele nu par sa se potoleasca, iar politistii din comuna au declarat ca nu vor interveni pana nu vor avea o plangere pe masa.