In municipiul Bacau s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute Olimpiada scolara a sporturilor, intreceri la care au participat elevi ai cluburilor Sportive din mai multe judete din Moldova.

Membrii Clubului Sportiv Scolar din Vaslui, insotiti de profesorul antrenor, participau la intrecerile de volei, si i-am gasit adunati cioatca, in jurul pranzului, in fata Spitalului Judetean de Urgenta Bacau.

Erau foarte ingrijorati de soarta colegului lor, Andrei Condrea, component al echipei de volei, care fusese lovit de o masina in timp ce se deplasa alaturi de ei spre stadionul orasului pentru a-l vizita. Se pare ca grupul de elevi era atent mai mult la impunatoarea instalatie de nocturna a stadionului, decat la felul in care circulau pe aleea din jurul acestuia.

Profesorul se afla in fata grupului, dandu-le date elevilor despre constructia stadionului, unul dintre cele mai moderne din tara. In acel moment, unul dintre elevi a fost lovit de un autoturism care circula pe aleee si al carui conducator auto era la fel de distrat, motivele fiind, se spune, de alta natura. Masina a intrat in plin in grupul de elevi.

Colegii celui accidentat afirma ca, dupa ce elevul a fost accidentat, conducatorul auto s-a facut nevazut, profitand ca prin preajma erau prea putina lume. El a fost gasit insa destul de repede de politistii din cadrul Biroului Politiei Rutiere Bacau, recoltandu-i-se probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Surpriza mare nu este gestul conducatorului auto care a fugit, fara sa incerce macar sa-i dea o mana de ajutor victimei imprudentei sale, ci faptul ca, autorul accidentului era de profesie... politist.

El se numeste Florin Danut Popescu, agent in cadrul Sectiei 2 Politie din Bacau! Elevul din Vaslui, Andrei Condrea se afla sub supraveghere medicala in Sectia de Chirurgie Infantila a Spitalului Judetean de Pediatrie, fiind diagnosticat cu o fractura de femur, pentru care s-a intervenit chirugical, precum si o fractura de tibie si una de clavicula fara deplasare.

Andrei a fost vizitat sambata seara de parintii sai. El va fi supus unor investigatii medicale de control si in cursul zilei de astazi. Dupa cum se poate remarca si din diagnosticul pus de medici, elevul din Vaslui a avut mult de suferit de pe urma impactului.

Surse din politie au precizat ca s-a intocmit dosar penal, s-au recoltat probe de sange autorului accidentului si cercetarile vor fi efectuate cu toata responsabilitatea, mai ales ca exista destule suspiciuni cu privire la conditiile in care s-a produs accidentul si comportamentul autorului.