Mihaela G., din Bacau, de 14 ani, a trait in noaptea de 8 spre 9 februarie cele mai groaznice momente din viata ei si asa stigmatizata de groaznica maladie de care sufera. A iesit cu niste prietene sa cumpere un suc de la un magazinul mixt din apropierea casei. Pe drum s-a intalnit cu un baiat. Apoi cu alti trei. Totul s-a terminat cu un viol in grup.

Andrei si Radu, cei doi liceeni suspectati ca ar fi violat-o, au aflat prea tarziu ca fata este infectata cu HIV. In luna august, Andrei trebuie sa se prezinte la spital sa faca testul HIV. Mai sunt pana atunci aproape patru luni. Numai ca, in acest moment, el si-ar dori sa poata da timpul inapoi.

Deocamdata stie ca e sanatos tun si se simte bine, dar rezultatul testului i-ar putea distruge toate visele, toata viata. O viata care abia a inceput. In fata noastra si a tatalui incearca sa-si ascunda emotiile si trairile interioare. Tremurul vocii insa il tradeaza. Desi vrea sa para stapan pe situatie, gesturile ii sunt mecanice, necontrolate. Fata i s-a imbujorat.

Are doar 17 ani, dar ii este greu sa-si faca planuri de viitor, sa viseze, sa indrazneasca macar sa-si imagineze ce-i rezerva viitorul peste 10 sau poate 20 de ani. Gandul lui este acum doar la rezultatele examenelor medicale. Frica, disperare, regret. Totul a inceput intr-o zi friguroasa de februarie, cand a intretinut relatii sexuale cu o fata infectata cu virusul HIV. Atunci nu a stiut nimic.

A aflat insa totul a doua zi, la Politie, cand a fost chemat pentru a fi anchetat sub acuzatia de viol. Daca initial a crezut ca va avea de luptat doar cu acuzatia fetei, mai taziu a constientizat ca ar putea avea un alt adversar: moartea insasi. In aceeasi situatie se afla si Radu, amicul lui, si Laurentiu, prietenul fetei.

"Vrem sa aflam adevarul..."

Desi e greu de descris in cuvinte, cam acestea sunt trairile unuia din tinerii acuzati ca au violat-o pe Mihaela G., o tanara de 14 ani.

"Era in jur de sapte seara, ne-a declarat la acea vreme Mihaela. M-am dus cu fetele la chiosc, dar acolo m-am intalnit cu un prieten de-al meu, Laurentiu, pe care-l cunosc de vreo doi ani, de cand m-am mutat cu parintii in zona.

Mi-a zis ca-mi da el un suc si apoi au mai venit altii care m-au luat. Prietenul meu m-a intrebat daca vreau sa intretin relatii sexuale cu el, dar eu am refuzat. Au mai aparut inca trei baieti. Am mers in casa unuia dintre ei. Proprietarul casei a plecat. Am cedat insistentelor lui Laurentiu, dar afara erau Radu cu Andrei, care nu m-au mai lasat sa plec.

Erau beti si-mi ziceau ca daca nu merg cu ei ma omoara si ma arunca in parau. M-au amenintat, m-au fortat si mi-au pus mana la gura ca sa nu tip. Am incercat sa fug prin gradina, dar m-au prins. M-au tarat cu forta pe malul paraului Nigel din apropiere, m-au amenintat si apoi violat. M-au trantit pe jos, apoi de un copac. Intai unul, apoi celalalt si din nou primul si apoi al doilea".

Din acea zi, parintii fetei au facut tot ce le-a stat in putere sa afle adevarul. Desi sunt constienti ca fata lor e posibil sa fie vinovata, sa fi intretinut relatii sexuale cu tinerii nesilita, ei doresc sa faca lumina in tot ce s-a intamplat atunci.

"Ne este greu pentru ca baietii sustin ca nu a fost viol, iar Mihaela nu ne mai spune nimic, ne-a declarat tatal fetei.

De atunci s-a inchis in ea, nu mai vrea sa iasa din casa, sufera. Mai ales ca, dupa ce am mers cu ea la spital s-a descoperit ca a ramas si insarcinata, asa ca i s-a facut chiuretaj. Nici acum nu si-a revenit. E groaznic, mergem aproape saptamanal la Politie, dar nu inteleg de ce intarzie judecarea dosarului. Vrem sa aflam adevarul si sa o putem scoate pe fata din starea in care e".

Varianta lui Andrei e alta

Andrei sustine ca de fapt totul e o inscenare, ca a fost un raport sexual, dar a existat acordul tuturor. "Mihaela ne-a zis la toti ca o alungase maica-sa de acasa si nu are unde sa doarma, sustine baiatul varianta sa despre tot ce s-a intamplat atunci. Dupa ce a facut-o cu prietenul ei, ne-a rugat pe noi sa o ducem acasa.

I-am spus ca o ducem doar daca face si cu noi ce a facut cu celalalt baiat. Noi bausem ceva la bar, dar doar doua beri. A fost de acord sa vina si cu noi numai ca ne-a zis sa nu afle parintii ei. S-a opus, dar noi nu am batut-o, nu am dat in ea. Am mers in spate, prin gradina, pentru ca spunea ca prin fata o cauta mama ei".

Recunoaste ca o cunostea pe fata, "din vedere", dar ca e bolnava nu stia.

"Am mers la imediat la spital, dar mi s-a zis ca trebuie sa astept sase luni pentru analize". Tatal lui Andrei asculta povestirile baiatului ca si cand le-ar fi auzit acum pentru prima data. E speriat si tremura. Groaza i se citeste pe chipul mut. "De ar fi sanatos, ca restul deja nu mai conteaza", doar atat e in stare sa spuna.

IMPORTANT! Reproducerea partiala sau totala a acestui text poate fi facuta numai cu acordul scris al Redactiei Desteptarea (dsa@desteptarea.ro).