Primarul din Cimpia Turzii, Ioan Vasinca, este recunoscut pentru apetitul sau pentru deplasari in strainatate. Primarul social-democrat a descoperit o adevarata sursa de bani din aceste deplasari. Din diurnele primite din banul public in cursul anului trecut, primarul PSD isi putea cumpara o Dacie noua-nouta.

Conform unor date contabile, Ioan Vasinca a primit diurne in valoare de aproape 150.000.000 lei pentru deplasarile efectuate in cursul anului trecut. Primarul calator a vizitat rind pe rind Putten (Olanda), Salvet Saint Gilles (Franta), Mohacs (Ungaria), din nou Olanda, din nou Mohacs, Semianowice (Polonia) si Washington (SUA).

Deplasarea de la Washington, facuta „in schimb de experienta”, i-a adus primarului peste 30.000.000 de lei, sub forma de diurna platita din banul public, constituind „recordul personal” al plimbaretului primar. Conform unor date din Primaria Cimpia Turzii, in anul trecut autoritatile locale au cheltuit peste un miliard de lei cu deplasari in tara si in strainatate.

La acest capitol nu stau rau nici autoritatile din Turda. In aceasta saptamina, Primaria condusa de PSD-istul Virgil Blasiu a prezentat in Consiliul Local contul de executie al bugetului local pe anul 2003, din care rezulta ca in anul precedent personalul institutiei publice a cheltuit 1.315.412.000 lei din banul public numai pentru „deplasãri in tara si strainatate”.

Asta in timp ce datoriile Primariei, la 31.12.2003, au crescut la 28.748.857.000 lei, ceea ce inseamna aproape jumatate din toate veniturile proprii realizate intr-un an de institutia condusa de PSD-istul Virgil Blasiu.

Numai in ultimele trei luni ale anului trecut, datoria Primariei a crescut cu circa 4,5 miliarde de lei! Vom reveni cu dezvaluiri incendiare despre modul in care primarul PSD a planuit tepuirea bugetului local, pentru cistigarea alegerilor locale, situatie in care comunitatea locala se va ingloda in datorii de zeci de miliarde de lei.