Avansarea, pe un loc eligibil, pe listele PSD pentru Consiliul Judetean Dolj, a Mariei Lili Schutz, a starnit mania mai multor membre din Organizatia de Femei a partidului de guvernamant.

Astfel, impulsionate de dezvaluirile din “Opinia Olteniei”, despre “tunurile” financiare regizate de Schutz, mai multe femei din PSD Dolj s-au decis sa dezvaluie, sub protectia anonimatului, adevaratele motive pentru care baroneasa serelor din Romania a ajuns pe lista de consilieri judeteni a partidului de guvernamant.

Pesedistele revoltate sustin ca avansarea Mariei Schutz nu are nici o legatura cu activitatea sa politica, ci, mai degraba, cu banii care, in loc sa fie virati statului, pentru SC Sere Codlea Brasov si Orser Oradea (proprietati cumparate de la stat, dar niciodata achitate) au ajuns in buzunarele unor membri PSD - dupa cum pana si Schutz spune in stanga si-n dreapta.

De altfel, cazul baronesei Lili Schutz nu este singular in PSD Dolj. O alta reprezentata a sexului frumos care si-a facut loc pe listele PSD Dolj este profesoara Daniela Tarnita. Acesta a reusit sa urce pe un loc eligibil doar datorita prieteniei cu actualul subprefect de Dolj, Virgil Boboc, cel care a si adus-o in partidul de guvernamant de la PUR – mai sustin femeile din PSD.

Pesedistele cu vechi state in partid, care au prins si perioda, ce-i drept, mai grea, de opozitie, sunt revoltate si spun ca locurile au fost date pe alte criterii decat activitatea in organizatie. Astfel, prin doua mutari neinspirate, mai marii PSD Dolj au reusit sa bage zazania in organizatia de femei a partidului.

Boboc si Tarnita, parteneri cu acte

Fosti colegi la PUR, Daniela Tarnita si Virgil Boboc au sarit concomitent in barca PSD-ista, o data cu numirea lui Ion Calin in fruntea organizatiei locale a partidului de guvernamant. Cat de puternica este relatia de prietenie dintre subprefectul Boboc si profesoara Tarnita o dovedesc contractele de parteneriat in afacerile pe care acestia le au impreuna.

{i anume, sotul profesoarei Tarnita, doctorul Danut Nicolae Tarnita si Virgil Boboc sunt proprietarii Policlinicii Atica (SC Atica Impex) din Craiova. Administratorii societatii sunt insa Danut Nicolae Tarnita si fiica subprefectului, Corina Roxana Boboc.

Subprefectul Boboc sustine ca promovarea profesoarei Tarnita pe unul dintre primele locuri eligibile ale listei de candidati PSD pentru Consiliul Judetean nu are nimic de a face cu prietenia dintre ei. Virgil Boboc declara sus si tare ca Daniela Tarnita ar fi ajuns pe un loc eligibil numai datorita profesionalismului.

Nu de aceeasi parere sunt, insa, multe dintre membrele marcante ale organizatiei de femei a PSD Dolj.