Imaginati-va o sala plina pana la refuz, cu oameni fluturand baloane albe si albastre, agitand steaguri mari tricolore. Pe un ecran urias sunt proiectate imagini din sala. Imaginati-va ca, deodata, lumina se stinge iar proiectoarele incep sa baleieze multimea. Dupa o clipa de liniste sala intreaga se ridica in picioare scandand "Sechelariu, Sechelariu".

Aceste secvente s-au petrecut vineri, la lansarea celei de-a treia candidaturi a primarului Dumitru Sechelariu. Locul: Casa de Cultura a Sindicatelor.

Prin mijlocul multimii intra primarul Dumitru Sechelariu insotit de vicepresedintele Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, ministrul delegat pentru administratia publica, Gabriel Oprea, secretarul de stat Sergiu Sechelariu si de subprefectul Gabriel Vlase.

Dumitru Sechelariu strange mainile sustinatorilor si urca apoi pe scena alaturi de candidatii PSD pentru Consiliul Judetean si Consiliul Local Bacau.

Primarul de la Piatra Neamt, Ioan Rotaru, a venit special sa-l sprijine pe candidatul PSD la primaria Bacaului. Vizibil emotionat, primarul Dumitru Sechelariu ia cuvantul. Vorbeste despre trecut, dar si despre viitor. Despre ceea ce s-a facut si despre ceea ce va trebui sa se faca in continuare.

"In 1993 actualul premier m-a trimis in noua judete sa caut noua oameni ca mine. Adrian Nastase mi-a spus ca daca in Romania ar exista 2.000 de oameni ca Sechelariu am intra mult mai repede in Europa" - a spus el.

"Nu am fost un elev eminent, fratele meu a fost mult mai bun decat mine, dar simtul meu practic m-a facut sa fiu un administrator de nota 10" - spune Dumitru Sechelariu iar intreaga sala aplauda.

In finalul manifestarii au fost prezentati candidatii PSD la primariile din judet.S-au aprins artificii si au inceput sa cada baloane si confeti. Multimea s-a ridicat in picioare si a inceput sa aplaude.

Dumitru Sechelariu -locomotiva PSD Bacau

Sondajele il situeaza pe Dumitru Sechelariu cu mult peste Partidul Social Democrat. De aceea, primarul municipiului Bacau le-a cerut sustinatorilor sai sa voteze cu PSD.

"Am candidat si am pierdut, dar asta nu inseamna ca am fost invins. Poate ca era prea devreme pentru mine sa castig alegerile din 1992", a rememorat primarul Sechelariu inceputurile sale politice. "Cert este ca in 1996, am fost ales, din postura de independent, in functia de primar al municipiului Bacau. Invinsesem.

Urma sa-i conving insa pe bacauani ca nu s-au inselat in momentul in care mi-au acordat girul".

"In urma cu cateva zile am primit ultima descarcare de gestiune din partea Curtii de Conturi, care reprezinta un certificat de corecta si buna gestionare a banului public. Acesta este primul meu raspuns punctual la seria de atacuri venite dinspre rivali politici si dinspre o anumita parte a presei centrale, in spatele careia se ascund interese meschine.

Vreau sa-i asigur pe bacauanii mei ca, in timpul campaniei, voi raspunde la toate aceste atacuri murdare in dorinta de a lamuri lucrurile. Bacauanii trebuie sa stie ca au un primar corect, un primar care in cele doua mandate ale sale nu a ridicat nici un salariu si nu a operat nici un decont din Primaria Bacau.

Le doresc adversarilor mei politici sanatate si ganduri dintre cele mai bune in perioada care urmeaza".