Accidentul a avut loc exact la intersectia dintre DN 2 si drumul judetean care duce spre comuna Pancesti. In jurul orei 16, 50, aparatul radar instalat pe masina Serviciului Politiei Rutiere in comuna Valea Seaca indica o viteza de 143 km/h cu care circula un autoturism Fiast, cu numar de Turcia, 06 GK 019.

Politistul de serviciu, agentul-sef Ion Istrate, iese din masina si face semn conducatorului auto sa opreasca. Bolidul isi vede insa nestingherit de drum, iar politistul ramane doar cu inregistrarea video. Incearca sa ia legatura prin statie cu colegii sai aflati pe traseu pentru a opri bolidul care se indrepta parca spre moarte...

Peste 15 km, in comuna Racaciuni, autoturismul se opreste, intr-adevar, dar nu la semnul politistilor, ci intr-un stalp de beton. In masina erau patru persoane. Doua surori, Elena Simona Oprea, de 24 de ani, avocat stagiar, si sora sa, Florentina Oprea, ambele din Bucuresti si doi straini, grecul Husein Gunet Han si turcul Nehat Corol.

Intr-o romana aproximativa, Husein povesteste: "Ne indreptam catre Piatra Neamt venind de la Bucuresti. Am luat legatura prin telefon, ne cunosteam si de aceea le-am luat cu noi. La Popasul Umbrarescu ne-am oprit sa mancam. Atunci fata care a murit ne-a spus ca are permis si sa o lasam sa conduca. Mergea cu viteza mare, n-a oprit la semnalul politistului.

Apoi eu am adormit, m-am trezit in timp ce masina se balansa si s-a izbit in stalp".

Accidentul a avut si un martor, pe mos Vasile Poenaru, care tocmai iesise din curte si se asezase pe banca, in fata portii.

"Am vazut masina cum a vrut sa depaseasc un Jeep, a franat, avea viteza mare, apoi s-a asezat intr-o rana si asa a traversat soseaua, s-a rasturnat in sant, a daramat gardul unei vecine si s-a oprit in stalp", spune mos Vasile. Autoturismul Fiat era agatat intr-un stalp de beton, lovit puternic in partea stanga fata, cupola lipindu-se de volan.

Cum sa mai scape cu viata soferul? Dupa pozitia in care se afla aveai impresia ca, de fapt, se indrepta catre Sascut, nu venea din acea directie. Nehat Corol si Florentina Oprea au fost transportati la Spitalul Judetean unde s-a constatat ca au suferit leziuni usoare. Husein Gunet a ramas pe loc, langa masina.

Acuza totusi dureri la o mana si in cele din urma a cerut sa fie dus si el la spital. Aflam ca tanara avocata era stagiara si dorea sa ajunga la Piatra Neamt, fiind logodita cu fotbalistul Bogdanovici, de la Ceahlaul. Probabil intentiona sa asiste la meciul echipei acestuia cu Universitatea Craiova. Sunt informatii aflate din surse neoficiale.

Cadavrul Simonei a fost transportat la Morga Spitalului Judetean de Urgenta Bacau.

"Accidentul s-a produs in urma vitezei excesive, cu care se deplasa autoturismul. Se pare ca tanara a pierdul controlul asupra volanului, s-a speriat si a franat, a urmat derapajul care a facut ca autoturismul sa se rastoarne si sa fie proiectat in salp", ne-a declarat comisar sef Virgil Ardeleanu, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere.