Ieri dimineata, Alina C., de 16 ani, din Constanta, a savarsit un gest de neinteles pentru parintii ei, aruncandu-se in gol de la utlimul etaj al blocului J2, situat pe str. Cismelei. In jurul orei 8 dimineata, cartierul Tic-Tac din Constanta a fost zguduit de o tragedie.

Dupa o cearta cu parintii, Alina C., eleva in clasa a-X-a la Liceul Traian, s-a aruncat in gol de la etajul 10 al blocului in care locuia. Dupa spusele vecinilor, fata a fost crescuta intr-o familie dupa toate aparentele linistita, asa ca nimeni nu-si poate imagina ce a determinat-o sa savarseasca acest gest.

Din fericire, insa, fata a scapat cu cateva rani usoare deoarece, spre norocul ei, caderea i-a fost amortizata de crengile unui copac, in lipsa caruia, cel mai probabil, s-ar fi facut pulbere la impactul cu solul.

La fata locului s-a deplasat de urgenta un echipaj al Salvarii. „Am fost anuntati ca a cazut de la inaltime, am imobilizat-o, am sedat-o si am transportat-o la spital, pentru investigatii”, declara medicii de pe Ambulanta.

In pofida inaltimii de la care a cazut, tanara a suferit numai traumatisme usoare, avand soldul, coloana si piciorul fracturate si fiind internata in Sectia Ortopedie a Spitalului Judetean Constanta.

“Nefericitul eveniment a avut loc pe fondul unui conflict de familie, generat de numarul mare de absente la scoala, motiv pentru care mama tinerei urma sa poarte o dicutie cu diriginta clasei.

Se pare ca este vorba de sinucidere, dar noi suntem obligati sa efectuam o cercetare la fata locului, pentru a exclude orice alta ipoteza”, a precizat comisar sef Anton Popescu, comandantul Sectiei 2.

Vecinii sunt socati ca fata traieste

Tentativa de suicid a fetei ramane un mister. La capataiul ei s-au aflat toata ziua parintii, care au refuzat sa faca orice fel de comentariu. Vecinii se declara, de asemenea, socati de cele intamplate. “Am vazut cand a sarit.

Nu stiu ce a determinat-o sa faca asa ceva, dar nu pot sa cred ca a cazut de la etajul 10 si a ramas inteaga”, marturiseste Dumitru Vasile, martor la cele intamplate.

La fel de socata este una dintre vecinele de la parterul blocului. “Nu mi-am revenit nici acum. E foarte greu sa cresti un copil, iar, atunci cand ai parte de asa ceva, suporti foarte greu. Fiica mea este medic la Spitalul Judetean si s-a interesat de starea Alinei, care pare ca este suficient de buna. Este o minune ca a supravietuit”, declara aceasta.

De aceeasi parere sunt si medicii sub a caror supraveghere se afla tanara. Conform declaratiei acestora, starea pacientei este echilibrata, iar adolescenta va ramane in continuare sub supraveghere medicala.