Preotul catolic din comuna Nicolae Balcescu, Ioan Sociu, este acuzat ca a rupt afisele electorale ale Partidului Noua Generatie, lipite pe gardul unui cetatean din comuna, vecin cu biserica.

"Joi, 13 mai, in jurul orei 13, in timp ce afisam postere electorale, dupa ce i-am cerut acceptul in scris lui Ion Budau, pentru a lipi pe gardul lui aceste afise, Sfintia sa, preotul paroh Ioan Sociu, a venit si le-a dezlipit, spunandu-mi ca este zona apolitica. Eu sunt candidat la functia de primar propus de PNG iar gestul preotului mi-a afectat imaginea si a incalcat legea electorala.

Imi pare rau ca trebuie s-o spun, dar preotul Sociu se cam implica in campania electorala" - sustine Costica Ionita, candidatul PNG.

El a depus o plangere la Postul de politie din comuna. Seful de Post a efectuat cercetari si a constatat ca plangerea este intemeiata, sanctionandu-l pe preot cu avertisment, conform art. 99, lit. "h", din Legea 67/2004".

"Am considerat ca, in fata bisericii, nu trebuie lipite afise electorale, pentru ca niciodata nu s-a procedat asa" - spune preotul. Si-a mai lipit un candidat afise, i-am cerut sa le ia si a inteles. Avem 10 partide in comuna, daca fiecare si-ar lipi cate doua postere am face o adevarata expozitie. Poate este singurul loc ce ar trebui sa fie curat, lipsit de dispute politice.

Recunosc, i-am dezlipi afisele, pentru ca Ionita nu m-a inteles.

Cat despre implicarea mea in campania electorala sunt numai minciuni. Avem in comuna cinci persoane care se numesc Toni si care candideaza la functia de primar. Am incercat sa spun in biserica faptul ca un Toni se lauda ca a facut scaunele pentru lacasul sfant. Acel Toni, fara sa-i spun si numele, a gasit insa numai mesterul care le-a confectionat, iar eu le-am platit.

S-a ajuns la o cu totul alta varianta. E pacat ca se intampla astfel de lucruri".