Un investitor italian se plange de justitia din Romania

Societate Keratech din Lugoj, este una din principalele investitii italiene din judetul Timis. Anul trecut, Camera de Comert a Romaniei o clasa pe primul loc in topul celor mai prospere firme din domeniul produselor sanitare din ceramica. Investitia a fost demarata in 1998, iar in cei cei sase ani de existenta societatea a ajuns sa fie evaluata la suma de 13 milioane de euro.

Stelio Giovannini, investitorul italian care a pus bazele acestei afaceri este multumit de succesul afaceri sale, insa de curand a inceput sa se confrunte cu probleme pe care el sutine ca nu si le-ar fi inchipuit.

La un an de la infiintare, Giovannini cesioneaza 50 la suta din capitalul social lui Adriano de Angelis, care, din acel moment devine asociat si administrator al firmei. In 2002, Stelio Giovanini, avand acordul scris a lui Adriano De Angelis, concesioneaza toate partile sociale catre Roberta Giovannini, fiica sa.

Lucrurile au mers bine si afacerea era infloritoare, pana cand Stelio Giovannini a aflat ca asociatul sau, devenit din 2002, al fiicei sale, are la activ o condamnare de un an si patru luni la inchisoare cu suspendare, data de Tribunalul din Viterbo ( Italia), pentru ca "a deturnat si ascuns, in mai multe etape sume importante…care ajung in anul 1988-1989 la 2.324.043.184 lire", de la Europa Ceramica Sanitaria, fapt ce a dus la falimentul societatii.

De Angelis a fost condamnat in 23.09.1998, prin sentinta inregistrata cu nr.1004/93 in Registrul de Infractiuni, din Italia.

De Angelis sustinut politic

Confrom legilor romanesti, persoanele care au suferit condamnari penale pentru infractiuni de natura economica, nu pot fi administratori ai unor societati comerciale. Cand Giovannini a aflat adevarul, despre De Angelis, a cerut in instanta decaderea acestuia din drepturile functiei de administrator al societatii Keratech.

Procesul nu s-a incheiat nici in prezent, judecarea cauzei fiind amanata de cateva luni bune. Mai mare succes la judecata a avut insa o alta cauza prin care, Adriano de Angelis cere excluderea din societate a lui Stelio Giovannini, care spune ca nu inelege cum functioneaza Justitia, in Romania. "Asta seamana cu un jaf la drumul mare, cum se spune la voi, in Romania.

Cum pot fi dat eu judecat pentru ceva ce nu mai detin, actionar la Keratech fiind fiica mea si de ce procesul impotriva lui DeAngelis e blocat.", se intreaba Giovannini. Surse care nu isi dezvaluie identitatea sustin ca DeAngelis este sustinut in demersul sau de o parte din membri PSD Timis, carora le-ar fi promis 250 de mii de euro daca il ajuta sa obtina societatea.

Daca aceasta informatie se dovedeste a fi reala, atunci acesta ar fi si raspunsul la tergiversarea procesului in care reprezentantii firmei Keratech cer decaderea din drepturile de administrator a lui Adriano De Angelis.

"Eu nu cred aceste lucruri si sper ca totul sa se termine cu bine insa ma intreb, de ce, De Angelis a depus in conturile unei banci din Lugoj, o suma mare de bani, aproape cat cea vehiculata ca ar trebui sa o dea", ne-a declarat Stelio Giovannini.