Cazul Lucian Pintilie si Mihaela Dutu versus Dumitru Dutu a luat o intorsatura spectaculoasa. Pintilie a fost incoltit din toate partile, atit de fostul sau socru, care i-a luat copiii, doi gemeni in virsta de 7 ani, cit si de Dumitru Dutu, sotul iubitei sale, Mihaela. Practic, atit Onisor, cit si Dutu au atacat cuplul Lucian- Mihaela, intii, luindu-le copiii.

Apoi, Dutu a facut diligente pentru a-l suspenda pe executor din functie. Surpriza a venit, insa, cind, in urma relatiei extraconjugale cu Pintilie, Mihaela a nascut, la 22 ianuarie 2004, un baietel. Cum Mihaela nu era divortata definitiv de Dumitru Dutu, pe certificatul micutului de nastere a fost trecut numele acestuia.

Culmea, in loc sa se supere, Dutu a protestat vehement cind Pintilie si Mihaela au cerut, in instanta, tagada paternitatii, adica inlocuirea numelui sau, cu acela al lui Pintilie, pe certificatul de nastere al bebelusului, la rubrica "tata".

Vineri, contactat de reporterii nostri, Dumitru Dutu s-a jurat ca ii va lasa pe cei doi si fara acest copil si a sustinut ca a solicitat efectuarea testului ADN.

Intrebat de motivele acestei solicitari oarecum surprinzatoare, in conditiile in care a stiut ca Mihaela era cu Pintilie de mult timp, Dutu a pomenit de averea sa de zeci de miliarde pe care o vor mosteni copiii sai - doi din prima casnicie, unul din mariajul cu Mihaela- avere de care n-ar vrea sa se lege, in nici un fel, Mihaela.

De fapt, Dutu ne-a marturisit ca-l uraste pe Pintilie si ca va face tot posibilul pentru a-l distruge. In acest joc, Mihaela si sentimentele ei, dar si vietile a patru minori, par sa nu mai conteze.

.

Subiect de scandal, inca din primele luni de viata.

.

Pe 22 ianuarie 2004, Mihaela Dutu l-a adus pe lume pe micutul Carol Rares. Conform certificatului medical, bebelusul s-a nascut la 39-40 de saptamini de sarcina, ceea ce inseamna ca a fost conceput, cu aproximatie, in perioada 30 aprilie- 6 mai 2003.

Cind a trebuit sa-l declare, Mihaela a prezentat buletinul sau, cu numele Dutu, dar si o prima hotarire judecatoreasca pronuntata in procesul de divort, incercind sa dovedeasca faptul ca micutul nu este al lui Dutu.

"M-am dus si eu si am dat declaratie, cum ca-mi recunosc copilul, insa am fost refuzati, spunindu-ni-se ca daca micutul a fost nascut in timpul casatoriei, poarta numele sotului Mihaelei, acela de Dutu. Am protestat, insa n-am reusit sa lamurim situatia.

Cind ni s-a dat certificatul de nastere al copilului, am constatat ca, intr-adevar, acesta poarta numele de Dutu si atunci am inaintat actiune de tagada a paternitatii", ne-a declarat Lucian Pintilie.

Contactat, vineri, de reporterii nostri, Dumitru Dutu parea sa stie foarte multe despre copilul Carol Rares. "Are ochii albastri, ca si mine, este copil nascut in timpul casatoriei; in perioada conceptiei - copilul s-a nascut la 40 de saptamini - Mihaela era cu mine", a replicat Dumitru Dutu.

Acesta a incercat sa ne explice ca daca fatul avea 40 de saptamini si s-a nascut pe 22 ianuarie, asta inseamna ca a fost conceput pe la inceputul lunii aprilie, cind Mihaela tocmai se intorsese la el, dupa o despartire de vreo trei luni, timp in care fusese cu Pintilie.

Culmea e ca, pe 30 aprilie 2003, cei doi s-au certat din nou- dovada scandalul din acea zi, urmat de mai multe procese penale- iar Mihaela s-a intors la Pintilie.

Conform declaratiilor partilor implicate, Mihaela s-a despartit, in fapt, de Dutu, in ianuarie 2003, dupa care s-a intors la el la inceputul lunii aprilie, pentru a-l parasi, apoi, la 30 aprilie 2003.

Un medic specialist in ginecologie ne-a explicat ca, desi biologia nu-i ca matematica, teoretic, un copil care a fost nascut la 39-40 de saptamini de sarcina, la data de 22 ianuarie 2004, cel mai probabil este sa fi fost conceput in saptamina 30 aprilie- 6 mai 2003.

.

Ginecologul, reclamat si el!.

.

In popor exista expresia ca "micutii au ochi de lapte", pina la 6-7 luni, adica au irisul deschis la culoare, albastru sau verde. Asa se face ca aprecierea lui Dutu, conform careia Carol Rares seamana cu el la ochi, adica are ochii albastri, nu poate avea un fundament stiintific.

"Dar de unde stie el ce culoare au ochii copilului meu?! Eu am ochii verzi, poate seamana cu mine?!", a replicat Pintilie, vadit indignat. Cert este ca Dutu s-a opus si procesului de tagada a paternitatii, explicind, intr-o Intimpinare de citeva pagini, ca micutul este conceput in timpul casatoriei, motiv pentru care trebuie sa poarte numele sau.

"Am cerut testul ADN, sa se lamureasca odata! Copilul meu, Stefan, va ajunge om mare, si nu vreau sa vina asta si sa spuna ca-i fratele lui. Nu vreau sa aiba nici o legatura cu averea mea. Ca ei asta vor! Daca-i al meu, il iau, voi face tot posibilul. Copilul este al meu, este conceput in timpul casatoriei, am cerut probe biologice.", a adaugat Dutu.

Acesta ne-a demostrat ca, desi sustine ca nu mai vrea sa aiba de-a face cu Mihaela, i-a monitorizat intreaga existenta, de cind s-au despartit.

Ba chiar, a stiut si cind a nascut si ce medic a asistat-o la nastere: "Am facut plingere penala si impotriva ginecologului care a scris in certificatul constatator al nasterii ca pe mama o cheama Mirica si, in paranteza, Dutu, luindu-se dupa acea hotarire din prima instanta, prezentata de Mihaela".

Intr-adevar, pe numele unui renumit ginecolog brailean a fost depusa o plingere penala sub aspectul savirsirii infractiunii de fals si uz de fals.

Inainte de a incheia discutia, Dutu le-a marturisit reporterilor nostri ca-l uraste pe Pintilie: "Il urasc, il urasc, il urasc", a spus el, dupa care s-a izbit cu pumnul in piept si a zis: "Ii voi lua si acest copil! Jur!" .

Primul copil al Mihaelei, Stefan, incredintat prin curatela.

.

Reamintim ca minorul Stefan, rezultat in urma casatoriei Mihaelei cu Dumitru Dutu, a fost incredintat, de instanta, tatalui. Recent, insa, Stefan a fost dat, prin curatela, de catre Dumitru Dutu, fiului sau mai mare din prima casnicie, Alexandru, in virsta de 27 de ani, . "Aaa ! L-am dat prin curatela numai pe perioada unuia dintre procese.

Fiul meu mai mare nu este casatorit, este avocat in Bucuresti, si reprezinta interesele micutului. Ce sa va zic? Stefan sta, permanent, cu bodyguard, ca mi-au zis ca mi-l rapesc. Oricum, pe ea o s-o decad din drepturile parintesti, ca o drogheaza ala si nu mai stie ce face", a sustinut Dumitru Dutu.

Intrebat la ce suma se cifreaza averea sa- despre care a amintit, in dese rinduri, ca fiind miza acestui razboi- patronul "Telbra Com" a zimbit, dupa care a ridicat bratele si a soptit: "Miliarde. Am mosteniri si la Prahova, de unde sint de loc".

In ultima vreme, insa, Dutu a facut tot posibilul pentru a nu permite nimanui accesul la averea sa: "Baietilor mai mari le-am dat, la timpul lor, iar tot ceea ce am este pe «Telbra», unde sint unic asociat. Chiar si casa, vila in care locuieste, acum, Stefan, este activul societatii".

In urma cu vreo doi ani si ceva, insa, ne-a povestit Dutu, "Telbra" i-a vindut vila lui Dutu, pentru ca Stefan sa aiba, cumva, partea lui. Adica, Dutu si-a vindut lui insusi vila, parte din patrimoniul societatii la care este unic actionar. Si nu oricum. In rate, pe cinci ani.

"Dar apoi s-a facut vilva si contractul s-a anulat. Asa ca vila este, acum, tot pe «Telbra». Da, copilul locuieste in spatiul societatii, care-i problema?!", a incheiat Dutu.

Pe de alta parte, Pintilie se razboieste cu fostul sau socru, Stefan Onisor, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Galati, in incercarea de a-si vizita macar baietii gemeni, rezultati in urma mariajului sau cu fiica lui Onisor.

Cert este ca din tot acest razboi, nimeni nu are de cistigat, iar copiii au, cu siguranta, cel mai mult de suferit: trei dintre ei- gemenii lui Pintilie si primul copil al Mihaelei- cresc fara unul dintre parinti, iar al patrulea, bebelusul Rares, "s-a ales" cu un proces chiar din primele zile de viata.