In noaptea de 19 spre 20 mai, in jurul orei 1,30, aflati intr-un autoturism, Valentin Ghiuta, situat pe locul al nouãlea pe listele PUR, si Vasile Sarbu, zis „Tepoiu“, pe locul 11 pe aceeasi lista, au oprit in dreptul portii fiecarui functionar al Primariei, lipind pe garduri afise electorale ale PUR.

„Ma aflam pe strada, impreuna cu un alt paznic, Mihai Lacatusu, cand a trecut pe langa noi masina in care se aflau Ghiuta si „Tepoi“, care, dupa ce ne-au salutat, au oprit pe la diferite porti si au inceput sa lipeasca afise pe garduri“, spune Gheorghe Condei, paznic comunal.

Cei doi nu s-au limitat la asemenea gesturi si au apelat la unul mai palpabil. „Azi dimineata (joi, n. n. ), cand sotia mea, directoarea scolii, a vrut sa iasa pe poarta a pus mana pe clanta si a dat de... balegar! Mi se pare un gest deplasat si o campanie cu adevarat murdara desfasurata de cei de la PUR.

Poate faptul ca au lipit afise electorale pe gardul meu nu m-a deranjat chiar atat de tare, dar sa apeleze la astfel de metode...“, ne-a declarat Vasile Savin, primarul comunei Saucesti si candidat PSD.

Politistii din Saucesti i-au identificat pe cei doi si le-au aplicat sanctiuni contraventionale, conform art. 99, lit. „i“, din Legea 67/2004, care prevede amenzi de la 3 la 5 milioane lei.