Marius Enache are dubla cetatenie si, recent, dupa ce s-a

intors din Irlanda, a decis sa candideze pentru fotoliul de primar al

comunei Sascut. Pentru ca intr-o emisiune pe postul local de

televiziune a avut curajul sa-i ceara cont actualului primar, Ioan Rauta,

despre ilegalitatile comise, fiul acestuia, Nicusor Rauta (20 ani) si alti

trei gealati l-au snopit vineri seara in bataie pe candidatul la Primaria

comunei Sascut.

Televiziunea "Canal M" incalca legea

Joi seara, candidatul independent la functia de primar al comunei

Sascut, Marius Enache, a fost prezent in studioul de televiziune

"Canal M" (patronat de un anume Bostan, pe care Rauta l-a convins

sa candideze pe listele PSD) pentru a-si face cunoscute platforma

program si programul electoral. El a atins si citeva puncte sensibile, in

sensul ca i-a cerut cont actualului primar pentru modul in care au fost

cheltuiti banii publici si ce s-a intimplat cu bunurile aduse de el in

urma cu mai bine de opt ani. La un moment dat, dupa cum povestesc localnicii care au vazut emisiunea, a sunat la telefon primarul Rauta care, in stilu-i caracteristic, a solicitat ca emisiunea sa fie interactiva (lucru interzis de altfel de normele CNA privind campania electorala).

Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca, desi CNA a decis ca partidele politice sau candidatii sa aiba acces gratuit, pe baza timpilor de antena repartizati, "Canal M" percepe 10 milioane de lei pentru ora de emisie.

Astfel, intre cei doi a inceput un schimb de replici care a durat mai

bine de 10 minute. Probabil, simtindu-se deranjat de socoteala care i se cerea de catre contracandidatul sau, in mintea lui Rauta a incoltitideea razbunarii. Stilul dur si agresiv, cu aere de vechil, al lui IoanRauta este cunoscut de altfel in comuna Sascut, multi dintre localnicistiindu-i de frica.

Teroarea s-a dezlantuit la Beresti

Marius Enache nu s-a temut de replicile taioase ale lui Rauta facute indirect, in timpul emisiunii de joi seara. Asa incit, acesta si-a continuat campania electorala vineri, 22 mai 2004, printr-o deplasare in satul Beresti din comuna Sascut, unde a purtat mai multe discutii cu localnicii si le-a facut cunoscute platforma sa program si programul electoral.

Dupa ce si-a terminmat treaba, insotit fiind de Ichim Gigi (36 ani), la intoarcere, au decis sa se opreasca la Caminul Cultural dinsatul Beresti pentru a mai discuta citeva probleme cu alti prieteni.

Numai ca, aici, in organizarea primarului Rauta, avusese loc un bal unde, desigur, s-au consumat si bauturi alcoolice. "Ne-am oprit cu masina, dl Enache a coborit sa stea de vorba cu cineva si apoi am vazut ca s-a oprit linga Nicusor Rauta, fiul primarului. Au inceput sa se certe, fiecare gesticula.

M-am apropiat de ei si l-am intrebat pe Marius ce se intimpla, cind, la un moment dat, vreo 2-3 haldai s-au apropiat de mine si de Marius si au inceput sa ne loveasca. Printre loviturile primite am reusit sa vad ca este vorba de fratii Tamas, cei care il apara pe fiul primarului. Lui Marius i-au dat cu pumnii si cu picoarele peste tot. Au dat chiar si cu sticle in el, de nu se mai putea ridica.

Mie mi-au dat cu pumnii si cu

picioarele in fata de m-au invinetit. Impreuna cu sotia lui l-am luat, l-am urcat in masina si am pornit catre Spitalul din Adjud. Ajunsi aici, ni s-a refuzat orice ajutor, trimitindu-ne la Bacau", ne-a declarat Ichim Gigi.

Fiind vineri seara, cei doi au decis ca ar fi bine sa mearga fiecare la casa lui, desi Marius Enache suferise multe leziuni in urma bataii primite. "Simbata, pe la trei dimineata, a venit sotia lui Marius la mine si mi-a spus ca pleaca la Bacau cu el pentru ca se simte foarte rau", a adaugat Ichim.

Marius Enache a fost transportat la Iasi

In cele din urma, in stare de inconstienta si mai mult mort decit viu, Marius Enache a ajuns la sectia Urgente a Spitalului Judetean. Acesta se afla in stare de soc, era inconstient si prezenta multiple leziuni si traumatisme. Dupa primele examinari medicale s-a constatat ca bolnavul suferise un traumatism maxilo-facial si numeroase leziuni.

Starea grava in care se afla victima i-a determinat pe medicii bacauani sa-l trimita de urgenta la Clinica "Sf. Spiridon" din Iasi.

Ieri dimineata, medicii din Iasi ne-au precizat ca starea bolnavului este in continuare grava si cu greu va putea fi restabilita. Enache Marius este internat la sectia maxilo-faciala, unde va ramane pentru mai mult timp.

Primarul Rauta si gealatii lui seamana teroare in Sascut

"Din cercetarile efectuate de Politia Sascut s-a stabilit ca in noaptea de vineri spre simbata, in fata Caminului cultural din satul Beresti, intre Marius Neculai Enache, de 34 ani, candidat independent la functia de primar si un grup de tineri format din Daniel Tamas, de 24 ani, Valentin Tamas, de 26 ani, Florin Tiris, de 23 ani si Nicusor Rauta, de 20 ani a avut loc un conflict generat de

faptul ca Enache a adus mai multe acuze la adresa actualului primar. Acelasi Enache l-a lovit pe Nicusor Rauta cu pumnul in zona fetei, iar ceilalti s-au lovit reciproc", a declarat purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie Judetean Bacau, subcomisar Valerica Manole.

Oamenii din Sascut sunt terorizati de stilul primarului Rauta de a-si face campanie electorala. Peste tot, la tot pasul, prin comuna Sascut pot fi vazute numai afisele sale, restul candidatilor fiind nevoiti sa le lipeasca pe garduri sau stilpi, nefiind amenajate panouri electorale.

Ba, mai mult, dupa cum ne declara reprezentantul PUR din comuna, "ziua lipim afise unde putem, iar noaptea, oamenii primarului trec si le rup. Asa intelege sa-si faca primarul campanie electorala".