Transferat de la PSD la PNL si, ajuns la PD, candidatul la primarie in comuna Ungureni a simtit pe pielea sa ce inseamna sa campania electorala la tara. In incercarea de a castiga voturi, el s-a oprit pe un camp si a incercat sa-i invete pe cativa batrani care praseau porumbul cum se tine sapa.

Un taran din localitatea Garla Anei nu a rabdat o asa jignire si l-a luat la fuga pe candidat peste camp.

Povestea candidatului nu se oprieste aici; el este acuzat ca incearca sa cumpere voturi cu lazi de bere si alimente, nesfiindu-se sa imparta daruri nici copiilor.

Gheorghe Prajisteanu, din satul Botesti, spune: "Aduce in fiecare zi pachete si unii oameni le iau, dar cei mai multi nu. Pe cine vede la prasit ii da bere si suc si-i cere apoi votul".

Candidatul nu s-a sfiit sa atraga parintii elevilor din Bartasesti sa-l voteze, dandu-i unei fetite 500.000 lei sa ia dulciuri si sa le dea copiilor de la scoala! Polixeniei Livezeanu, din satul Botesti, i-a promis ca daca il voteaza ii mareste pensia.

Dumitru Bosnea, care are un bufet in satul Bartasesti, a fost vizitat de candidatul PD care i-a spus textual: "Imi aduci 150 de voturi, iti dau o combina frigorifica". Dumitru Bosnea ne-a declarat: "Mi-a spus ca daca pune el mana pe stampila Primariei, venim la el in audienta cand vrea el! Mi-a cerut sa dezlipesc portretul hotului (candidatul PSD, n.n.) de pe geam!"

De darurile candiatului n-au scapat nici oamenii din Tociloasa. Antal V. Draghici spune: "Vine sa ne dea orez, ulei, zahar si striga sa-i dam in cap mafiotului de primar, sa-l dam afara din sat".

Art. 105, Legea 67/2004:

(1) "Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase pe timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati sau un anumit candidat pentru functia de primar sau consilier, precum si primirea acestora de catre alegatori constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani"...

(3) "Tentativa se pedepseste".