Sile Hiliteanu si Ciprian Grigore, arestati preventiv de Tribunalul Bacau in aprilie 2004 pentru trafic de stupefiante, contesta masura luata impotriva lor. In aceste zile, prin rechizitoriul intocmit de procurorul CCOA desemnat cu efectuarea anchetei, impotriva celor doi a inceput urmarirea penala iar arestul preventiv a fost prelungit de Tribunal.

Din noiembrie 2003, Sile Hiliteanu, agent de paza la barul SOTTO din Bacau, a inceput sa desfasoare o activitate sustinuta de procurare si comercializare a substantelor din categoria drogurilor de mare risc (comprimate MDMA - Ecstasy) si a drogurilor de risc (rezina de canabis). Datorita postului pe care il ocupa, a cunoscut si a intrat in legatura cu tineri predispusi sa consume stupefiante.

Dupa ce erau riguros selectati, acestia ridicau drogurile dupa comenzi telefonice facute la telefonul mobil al lui Sile Hiliteanu sau cel fix de la domiciliul sau. Comprimatele de tip Ecstasy erau comercializate de la pretul de 350.000 lei bucata, iar gramul de rezina de canabis de la 800.000 la 1.000.000 lei.

In felul acesta, in perioada noiembrie - decembrie 2003, Hiliteanu a vandut in mai multe randuri lui Marius Gigi U., pentru consum propriu, 20 comprimate MDMA, incasand de la acesta 7 milioane lei. Comprimatele au fost ridicate personal de catre Sile Hiliteanu sau de Bogdan Gabriel G. Separat, Bogdan Gabriel G. a cumparat 10 comprimate MDMA, platind 3, 5 milioane lei.

Sile si-a gasit un partener de afaceri

Prin preocuparile sale, Sile Hiliteanu l-a cunoscut pe Ciprian Gigel Grigore, din Iasi, intre cei doi instituindu-se o forma de cooperare in ceea ce priveste aprovizionarea reciproca cu droguri.

In aprilie 2004, pe fondul scaderii cantitative a tranzactiei ilicite a lui Hiliteanu, motivat de faptul ca persoana care se ocupa cu procurarea in strainatate a drogurilor a fost arestata in vama, Grigore l-a sunat pe Hiliteanu si i-a spus ca are de vanzare, la pretul de 250.000 lei bucata, comprimate Ecstasy - Ferrari si Euro, aduse din Spania.

Sile a solicitat 100 de pastile, dar si ceva de „fumat“, in speta rezina de canabis. In dupa-amiaza zilei de 17 aprilie 2004, Grigore se deplaseaza din Iasi cu autoturismul sau, IS - 01 AOD, avand asupra sa doar 23,68 grame rezina de canabis, ambalata in pungulite de plastic.

Este asteptat de Hiliteanu in parcarea din fata Restaurantului LATIN, unde se deplasase cu masina sa, BC 46 ALI, iar cei doi au discutat in acest autoturism. Sile Hiliteanu avea doar 4.500.000 lei la el, suma insuficienta pentru achitarea rezinei de canabis si atunci s-au deplasat impreuna catre barul SOTTO, probabil pentru a completa pana la 24 de milioane lei.

In acel moment, au fost opriti de organele de parchet si politie, ocazie cu care, in scrumiera lui Grigore au fost gasite trei pliculete care contineau 23, 68 grame substanta de culoare maron care, in urma analizelor de laborator, a rezultat ca este rezina de canabis.

Cei doi nu-si recunosc faptele

Sile Hiliteanu nu-si recunoaste faptele comise. El sustine ca nu il cunoaste pe Ciprian Gigel Grigore, n-a discutat cu el la telefon iar intalnirea din 17 aprilie a fost intamplatoare. Nici Ciprian Grigore nu-si recunoaste fapta, sustinand ca drogurile erau destinate consumului propriu.

In cursul anului 2001, el a fost internat pentru doua zile la Spitalul de Psihiatrie Socola - Sectia Dependenti Droguri si a incercat sa se foloseasca de acest lucru.

„Detinerea de droguri in vederea consumului propriu nu exclude posibilitatea traficului ilicit. Discutiile telefonice intre cei doi, stabilirea cu exactitate a felurilor drogurilor, pretul acestora si modalitatea de transport pledeaza pentru varianta exclusiva a traficului ilicit de stupefiante“, ne-a declarat procurorul anchetator.

In plus, in momentul depistarii lui Grigore in flagrant, in autoturism n-au fost gasite nici un fel de mijloace anexa destinate consumului (foita de tigara etc.), iar cantitatea de drog era mult mai mare pentru a fi consumata intr-o singura seara. Ciprian Grigore a refuzat si sa i se recolteze probe biologice in vederea realizarii narcotestului.