Dupa cinci ani de la casatorie, doi soti din Bacau au aflat ca in toata aceasta perioada parintii le-au fost socri, iar socrii parinti. Daniela Filip a descoperit ca ea si sotul ei, Ovidiu Marcel Filip, au trait din 1999 pana in 2004 cu identitate falsa. „Nu am fi aflat mult si bine daca nu mi-as fi pierdut buletinul.

Duminica, in ziua alegerilor, m-am dus la Politie sa ridic noul buletin cu intentia de a merge la vot. Acolo mi s-a spus ca nu-mi pot elibera cartea de identitate pentru ca certificatul meu de nastere este fals“, povesteste Daniela Filip. A crezut ca este o gluma, dar i s-au pus in fata dovezile.

Certificatul ei de nastere demonstra in trei limbi, romana, franceza si engleza, ca Daniela Florea (Filip, dupa casatorie) este fiica... socrilor, Constantin si Maria Filip. Verificand certificatul de nastere al sotului ei, a dat de inca o surpriza: Ovidiu Marcel Filip nu este ginerele socrilor sai, Elena si Manole Florea, ci, dupa certificatul de nastere, propriul lor fiu.

Daniela Filip isi aminteste ca certificatele de nastere le-au fost eliberate pe 24 mai 1999, la cererea lor, in vederea casatoriei, pentru ca nu le mai aveau pe cele originale. Nu a observat nimeni greseala atunci, nici la nunta, pe 5 iunie 1999, si nici macar dupa casatorie, cand i s-a eliberat un alt buletin. Atunci i s-au trecut datele din buletinul vechi si noul nume de familie.

Asa a ajuns sa afle abia dupa cinci ani si o zi ca ea si sotul nu au schimbat la nunta doar inelele si juramintele ci si parintii. Speriata, Daniela Filip a luat la verificat si certificatele de nastere ale celor doi copii, ba si-a sunat si sotul, plecat in Suedia, sa vada daca pe cartea de identitate este el sau altul.

Zilelele acestea Daniela Filip va intra in posesia certificatului de nastere corect si spera sa aiba si buletin pana pe 20 iunie pentru ca tine cu tot dinadinsul sa voteze.