Ieri dupa-amiaza, cartierul Viziru 1 a avut parte de senzatii tari, asemanatoare celor stirnite de filmele horror: un scandal conjugal inedit era sa se incheie cu creieri zdrobiti pe ciment. Dupa ce au baut alcool cu nemiluita, Stan Caprita si Rodica Alazaroaie s-au luat la paruiala.

Citeva ore bune, vecinii din scara 3, a Blocului 8, amplasat pe Aleea Culturii, au auzit tot soiul de zgomote, tipete infioratoare si busituri. Cearta celor doi - cunoscuti drept mari consumatori de alcool - a culminat cu momentul in care barbatul si-a insfacat iubita si a aruncat-o in gol, de la etajul 4. In cadere, Rodica Alazaroaie a apucat sa se agate cu miinile de fringhia de rufe.

Ca sa-si duca gestul criminal pina la capat, Stan Caprita a iesit la geam, s-a aplecat si a incercat sa desfaca miinile femeii de pe sfoara de rufe.

Zeci de gura casca au asistat, cu parul maciuca, la "spectacolul" ce se desfasura la 12 metri inaltime si stateau cu sufletul la gura, asteptind parca deznodamintul: caderea in gol a victimei care atirna de fringhie, impactul cu cimentul si moartea. Cineva s-a gindit, insa, sa anunte Politia.

Disperata, femeia a reusit sa isi faca balans, si-a desclestat miinile de pe fringhie si a plonjat cu picioarele inainte, in apartamentul de la etajul 3. Luptatorii Detasamentului de Politie pentru Interventii Rapide, sositi la fata locului, au gasit-o pe Rodica Alazaroaie in apartamentul cu pricina, tremurind linga usa, plina de vinatai.

Norocul ei a fost ca fereastra apartamentului de dedesubt, pe care a plonjat, avea geamul deschis, asa incit femeia a trecut prin perdea si nu a suferit taieturi.

Intreaga poveste s-a incheiat la ora 18.20, cind Politia i-a "saltat" cu duba pe protagonistii acestui numar de circ in aer liber si i-a dus la sediu, pentru cercetari.

"Nu ne intelegem cu ei, sint destul de «aghezmuiti», nici unul nu este coerent", ne-au declarat politistii. Desi erau in masina Politiei, cei doi au continuat sa-si arunce cuvinte grele. Ambii aveau fetele buhaite de bautura.

Atit politistii, cit si cei care au asistat la scenele de groaza nu-si puteau explica cum a reusit sa se agate de funie Rodica Alazaroaie, cum de i-au functionat reflexele impecabil, desi era "pilita" strasnic. Vecinii ei au gasit, totusi, raspunsul: "Dom'le, n-ati auzit de Dumnezeul betivilor? Ala a salvat-o pe pacatoasa asta!".

Ieri seara, inainte de inchiderea editiei, Politia demarase ancheta, pentru stabilirea vinovatiilor. Este posibil ca Stan Caprita sa fie acuzat de tentativa de omor, pentru ca si-a aruncat concubina pe fereastra, de la etajul 4. Vom reveni