Mai multi locuitori ai comunei Magura au dat buzna in noaptea de 14 spre15 iunie pe una din cele zece proprietati ale actualului primar PD al comunei, Ionel Vasiloiu, unul dintre cei mai controversati reprezentanti ai administratiilor locale din jude. Pe seama lui Ionel Vasiloiu circula un adevarat folclor.

Ultima isprava a primarului - preot este legata de "activitatea" sa din noaptea de luni spre marti cand a fost vazut de unii locuitori ai satului Crihan, la volanul tractorului personal de care era agatata o remorca plina cu lemne. Acestea au fost depozitate pe un teren imprejmuit cu gard de scandura care ii apartine primarului Vasiloiu.

"Aceasta cantitate de material lemnos, in jur de vreo 20 metri cubi, a fost sustrasa din rampa de care raspund eu, din punctul Zlatina - Rachitis, ce apartine Ocolului Silvic Bacau, Districtul 3 Valea Seaca, spune padurarul Neculai Petroiu. Daca va uitati, lemnul este marcat de mine. N-am dat nici un bon pentru o asemenea cantitate de lemne".

Printre cei care l-au vazut pe primar la volanul tractorului carand lemnele se numara Costica Moisa, Neculai Cojocaru, Alexandru Ciocoiu, Gheorghe Tanase, Petrica Popa, Costica Dumitrascu, Florin Botezatu, Cornel Rotaru, Geo Munteanu, Costache Mihalache si Ion Nutu. Ei spun ca primarul a furat lemnele cu ajutorul padurarului Florin Bogdan, care ar fi fost beat si n-ar fi pus bariera.

Lumea este nemultumita ca Ionel Vasiloiu a fost iertat pana acum, desi, ar fura lemne cat cuprinde.

Audienta fara...programare!

Vreo zece locuitori ai comunei au patruns in biroul primarului si l-au luat la intrebari pe Ionel Vasiloiu. Cand acesta a incercat sa deschida gura sa se apere, monologul i-a fost intrerupt si a urmat un dialog demn de Caragiale. "Eu sunt plictisit de astfel de circuri..., incepe primarul, dar este intrerupt de rasetele celor aflati in birou...

"Sunteti plictisit si cand ne cereti dreptul?", intreaba cineva..."Ati inselat oamenii", "Acest individ fura saptamanal tone de lemne", "Ziua e primar, noaptea hot iar duminica preot!". In sfarsit, reuseste sa scoata cateva cuvine si primarul: "Am respect pentru fiecare cetatean. Sunt plictisit de astfel de regii ieftine facute de niste oameni ieftini.

Pentru afirmatiile facute de ei voi avea posibilitatea legala sa dovedesc adevarul...", fiind insa din nou intrerupt de un cetatean: "Ce adevar, aseara erai sa ma calci cu tractorul!". Enervat, primarul cheama politia. "Veniti ca sunt ultragiat in biroul meu", spune acesta.

Dupa sosirea politistilor, primarul Ionel Vasiloiu mai reuseste doar sa spuna ca "Referitor la aceste acuze, voi dovedi organelor abilitate ca am documente pentru lemnele gasite, ca orice locuitor al comunei". Este invitat la sediul Postului de politie pentru a da o declaratie.

Primarul se urca in masina, o ia spre Postul de politie dar cand ajunge in dreptul sediului, demareaza in tromba spre Bacau, lasandu-i cu ochii in soare pe politisti!

Primarul este acuzat de abuzuri

Primarul Ionel Vasiloiu a fost acuzat ca a "vandut pamantul comunei prin diferite forme de concesionare fara aprobarea Consiliului Local si Prefecturii. Pe data de 11 iunie a facut oferte pentru vanzarea unor terenuri din domeniul public si privat al comunei la diversi cetateni care nu aveau dreptul, incalcand adresa Prefecturii prin care aceasta a anulat doua hotarari ale Consiliului Local".

Prefectura Judetului Bacau a solicitat Consiliului Local al comunei Magura, in termenul prevazut la art. 50, din Legea 215/2001, sa revoce Hotararile nr. 15 si 16 adoptate in sedinta extraordinara din data de 17 mai 2004.

"Ca urmare a nerevocarii hotararilor adoptate de Consiliul Local Magura, in termenul acordat de institutia noastra, s-a formulat cerere de chemare in judecata pentru ca, prin sentinta ce o va pronunta instanta abilitata sa se dispuna anularea ca fiind nelegale, a Hotararilor nr. 15 si nr.

16 adoptate de Consiliul Local Magura in sedinta extraordinara din data de 17 mai 2004", se mentioneaza in adresa nr. 303881/8 iunie 2004 a Prefecturii Bacau, semnata de prefectul Catalin Mardare.