O minora de 16 ani infectata cu virusul HIV, a intretinut relasii sexuale cu mai multi barbati dupa ce a fugit din centrul de plasament in care era internata. Fata era cautata de Politie din 4 iunie, cand reprezentantii Centrului au reclamat disparitia ei. Conform unor surse neoficiale, acesta ar fi disparut in timpul unei pauze intre cursuri. Data in urmarire locala, F.B.

a fost gasita duminica seara, in Sibiu, in cartierul Turnisor. Tanara a fost dusa inapoi la Centrul de Plasament si supusa mai multor expertize medicale. In urma examenului ginecologic, medicii au descoperit ca, in cele noua zile de libertate, minora intretinuse relatii sexuale cu mai multi barbati. Politistii au primit si confirmarea ca ea este purtatoare a virusului HIV.

Surse neoficiale ne-au declarat ca F.B. a contactat virusul de la varsta de 2 ani si ca in timpul disparitiei sale starea sanatatii i s-a agravat. Politistii trebui acum sa-i gaseasca pe barbatii care au intretinut raporturi sexuale cu minora, deoarece ar putea fi la randul lor infectati cu virusul HIV.

Desi publicarea unei sumare descrieri sau a unei fotografii a celei in cauza ar fi usurat munca politistilor, ei nu pot apela la aceasta metoda deoarece fata este minora si intra sub protectia legii. „Politia Judetului Sibiu informeaza persoanele care au intretinut relatii sexuale cu acesta minora sa se prezinte la Spitalul Clinic Judetean Sibiu pentru tratamente medicale.

De asemenea, a fost initiata o ancheta, deoarece transmiterea unei boli venerice si sustragerea de la tratament medical constituie infractiune", a declarat subinspectorul Cristian Stanciu, purtatorul de cuvant al IJP Sibiu.