In urma cu doua saptamani, pe vremea cand mai era inca primar al comunei Magura, preotul Ionel Vasiloiu s-a dat in stamba si a fost surprins de mai multi cetateni din comuna carand lemne din padurea Ocolului Silvic Bacau, pe una din cele zece proprietati ale sale.

Episodul a fost relatat la vremea respectiva, locuitorii comunei aratandu-se scandalizati de atitudinea celui care le fusese primar timp de patru ani, candidand si fiind ales pe listele PD, renegat apoi de acest partid si refugiindu-se la PNL, in cele din urma ramanand, se pare, si fara sprijinul acestei organizatii.

Fuga-i rusinoasa, dar e sanatoasa

Joi, Ionel Vasiloiu a predat esarfa si cheile Primariei, fiind rugat apoi de noul primar sa-i arate si celelalte incaperi ale institutiei, sa-i prezinte salariatii, precum si lucrurile bune facute in comuna. Ionel Vasiloiu le-a spus sa mearga inainte, el a iesit pe usa din dos si dus a fost.

In aceeasi zi, preotul - primar si-a pus paznic la casa sa-i pazeasca averea si lucrurile pana vor sosi rudele sa ia mobila si ce mai are prin curte. Din surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, am aflat ca vineri dupa-amiaza, in jurul orei 15, preotul a plecat cu o masina spre Bucuresti, de unde urma sa se deplaseze cu un avion spre Spania.

A fost contactat pe telefonul mobil de o anumita persoana si a raspuns ca nu este in localtate, refuzand sa indice unde se afla. Duminica dimineata, el era „asteptat“ de enoriasi in fata bisericii din Crihan, unde anuntase ca se va prezenta sa oficieze slujba religioasa, desi i s-a interzis acest lucru de catre Episcopia Romanului.

Si nu era asteptat oricum, oamenii erau inarmati cu cele trebuincioase, pentru a-l pune pe fuga. Ionel Vasiloiu ar fi trebuit sa se prezinte astazi si la Postul de politie Magura, pentru a fi audiat.

El este acuzat de savarsirea a trei infractiuni, una de natura silvica - taiere de pe picior a unor arbori, furt de material lemnos, si de conducerea unui autovehicul neinmatriculat.

Contactat de noi telefonic, Ionel Vasiloiu a recunoscut ca se afla in Spania, cu sotia, sta cu picioarele in Atlantic, face plaja si este bine-mersi.