Alesii locali din comuna Ardeoani au pus ochii pe firma de cablu care retransmite programele de televiziune in localitatile din imprejurimi. In ciuda faptului ca societatea in cauza are toate aprobarile necesare plus un contract „beton“ cu Primaria, primarul si viceprimarul din Ardeoani cauta cu orice pret nod in papura.

Ultima isprava a alesilor s-a materializat in taierea curentului antenelor de satelit. Primarul comunei a mai fost implicat anul trecut intr-un incident ramas, nu se stie cum, fara finalitate din partea organelor de ancheta. Atunci, conform declaratiilor unor martori, actualul primar a incercat sa forteze proprietarul unei ferme sa-i cedeze toata averea.

Pentru a-l forta sa semneze declaratia de cedare a averii, Victor Diaconu a incercat sa o violeze pe sotia proprietarului in fata acestuia.

Au tras heblul

Luni, 28 iunie, viceprimarul comunei Ardeoani, Constantin Moraru, a intrerupt curentul electric ce alimenta postul de retransmisie a programelor TV, apartinand societatii VLADCON SRL Bacau, lasand cu televizoarele inchise abonatii acestei retele.

Am intentionat, la sesizarea celor care i-au ales in fruntea obstei pe cei doi, sa aflam motivele pentru care mai marii comunei au recurs la acest gest, de a rupe de civilizatie pe cei care au crezut in ei si le-au dat votul acum cateva zile. Din pacate, refuzul a fost ferm, atitudinea celor doi, Diaconu si Moraru, putand intra in atentia Prefecturii si Consiliului Judetean.

Am fost dati afara, s-a refuzat dialogul, am fost jigniti, marturie stand inregistrarea video, primarul si viceprimarul nefiind in stare sa prezinte un document oficial prin care sa-si justifice masura abuziva. Cei doi alesi ne-au amenintat ca ne vor reclama la... partid.

Care partid? Poate la PD, petru ca ambii alesi au candidat pe listele acestui partid. Inregistrarea video a discutiei purtate de reporterii DESTEPTAREA poate fi consultata oricand de cei interesati.

Un contract „beton“

Contractul de inchiriere dintre VLADCON si Primaria comunei Ardeoani este ferm si nu justifica cu nimic rezilierea lui, care se poate face numai in instanta, dupa cum prevede legea.

Neobisnuiti cu astfel de situatii, cei doi reprezentanti ai administratiei din Ardeoani ignora faptul ca sunt obligati sa „asigure folosinta bunului inchiriat in tot timpul contractului garantand pe locatar (SC VLADCON) contra pierderii totale sau partiale a bunului, contra tulburarii folosintei bunului“.

Considerand ca exista neregului in contract, primarul Diaconu ameninta printr-o adresa VLADCON ca va rezilia contractul daca in 24 de ore nu se va prezenta la sediul Primariei pentru clarificarea acestora! Unul dintre motivele invocate se refera la faptul ca „VLADICON nu are retea electrica instalata separat fata de cea a Caminului Cultural“.

Insa in contract se prevede la art.11 si 12 ca: „Locatorul (Primaria) suporta sarcinile si impozitele asupra bunului inchiriat...Taxele comunale precum si utilitatile consumate sunt in sarcinile locatorului“. E greu pentru unii sa inteleaga aceste definitii, locatar si locator.

Metode mafiote

Acum exact un an, cotidianul DESTEPTAREA si TV ALFA difuzau un reportaj al carui personaj principal era Victor Diaconu. Era vorba deaspre un conflict intre acesta si societatea TOSTEN, conflict care a atins punctul culminant in ziua de 1 iunie 2003.

„In jurul orei 21, am fost asteptati in ferma de Victor Diaconu, Gheorghe Savin si Vasile Saracutu.

Au tipat la noi si ne-au amenintat sa mergem la notar a doua zi pentru a da o declaratie ca nu avem nici o pretentie la ferma si ca vom ceda totul in favoarea lor. Pentru a calma spiritele, sotul meu le-a promis ca asa vom proceda. In timp ce eram in apartament, cei trei au oprit curentul electric.

Apoi a intrat in locuinta noastra Victor Diaconu care l-a batut pe sotul meu, izbindu-l de toti peretii. Cand le-am strigat sa-l lase in pace, a venit Vasile Saracutu care m-a lovit peste fata. Diaconu zbiera la sotul meu ca il omoara daca nu se duce la notar. 'Eu sunt puterea si legea' - striga Diaconu (actualul primar - n.n.). Apoi m-a lovit si pe mine.

Au iesit dar au revenit, Diaconu a intrat dupa mine in dormitor si m-a trantit pe pat, urland ca ma violeaza in fata sotului. Au plecat si s-au intors a treia oara, procedand la fel. Diaconu a adus un topor si spunea sa ne uitam bine la el ca ne omoara daca mai comentam. Vasile Saracutu mi-a tras o palma si mi-a pus toporul pe piept, plimbandu-l pe trupul meu de la gat in jos...

Acest calvar a durat doua ore. Dupa ce au plecat au patrulat cu masinile pe sosea, spunandu-ne la telefon: 'Alo, suntem politia Ardeoani, mai traitii, mai, boilor?' Am sesizat aceasta intamplare Politiei din Moinesti, am fost in audienta la Inspectorul sef Vasile Vrabie“, ne-a declarat atunci Zoita Lioliu.

Dosarul a ramsa, deocamdata, fara nici o rezolutie.