Cristian Bocancea, decanul Facultatii de Stiinte Politice si Doru Tompea, decanul Facultatii de Psihologie au trimis conducerii Ministerului Educatiei si Cercetarii o plingere in care solicita anularea alegerilor si organizarea unui audit financiar.

Cei doi decani sustin ca rectorul a fost ales numai de reprezentantii a doua facultati, cea de Drept si cea de Economie, fara ca ei sa fie invitati la alegeri. Cristian Bocancea si Doru Tompea doresc efectuarea unui control financiar sustinind ca actualul rector impreuna cu fosta rectorita, sotia lui Niculescu, au deturnat fonduri in perioada mandatului trecut.

„Nu ne lasam pina nu-l scoatem din universitate“

„Sint decis sa lupt pina la capat, impreuna cu decanul Tompea nu vom parasi institutia pina nu-l vom scoate de aici pe Niculescu si pe acolitii lui“, ne-a declarat Cristian Bocancea.

Rectoratul a hotarit demiterea lui Bocancea la sfirsitul saptaminii trecute, cu toate acestea profesorul este hotarit sa continue lupta nerecunoscind decizia unui rector „ilegal ales“.

In consecinta, decanii facultatilor oprimate de noua conducere scot la iveala alte acuzatii, de data aceasta cu privire la conducerile celorlalte doua facultati, care sint din tabara lui Niculae Niculescu.

Intreaga familie Andronovici ocupa institutia

„Examenele de licenta din perioada de autorizare provizorie de la Facultatea de Drept nu au beneficiat de autorizatii MEC. Intreaga familie a decanului de la Drept, Constantin Andronovici, paraziteaza institutia.

Sotia sa se semneaza cu un titlu de conferentiar doctor pe care si-l asuma ilegal pentru ca nu si-a dat doctoratul“, sustin intr-o scrisoare trimisa tuturor institutiilor iesene, decanii Doru Tompea si Cristian Bocancea.

Acuzatiile de nepotism in privinta decanului de la Drept, Constantin Andronovici, continua cu „amplasarea Smarandei Andronovici, fiica, in ultimii opt ani pe functii si state de plata la universitate, cu toate ca nu avea norma in cumul ca preparator si nici nu se prezenta la cursuri.

In acelasi timp, numele ei figura si pe statele de plata, ca referent la un Centru de cercetare din UPA“, sustin cei doi decani.

Increngatura nepotismului continua cu nepoata decanului Andronovici, Irina Apetrei, care este angajata la Biblioteca universitatii si este secretar stiintific cu toate ca nu are titlul de conferentiar care-i poate permite conform legii sa ocupe aceasta functie.

Sotul nepoatei, George Apetrei a absolvit Facultatea de Drept de la „Petre Andrei“, dar s-a descoperit ca lucrarea sa fusese copiata de la alt student. „Conducerea facultatii nu a luat insa nici o masura“, sustin decanii Doru Tompea si Cristian Bocancea.

La 70 de ani este ilegala ocuparea functiei de decan

Lista dezvaluirilor continua cu aducerea in prim plan a virstei lui Constantin Andronovici. „Venerabila virsta de 70 de ani nu ii permite, conform legii, sa ocupe functia de decan. Andronovici mai ocupa si functia de presedinte a universitatii, functie care nu exista in nici o alta institutie de invatamint superior“, a declarat Cristian Bocancea.

Membrii familiei Andronovici nu au putut fi contactati pina la inchiderea editiei in vederea dezmintirii acuzatiilor care au fost aduse.

Universitatea Harvard face alergie la rubedenii

Cea mai mare universitate particulara din lume, Harvard, este intoleranta la posibilele legaturi de rudenie care ar exista intre angajatii sai.

Conducerea de la Harvard ia decizii de angajare a personalului doar pe baza calificarii si competentei, iar regulile institutiei cu privire la nepotisme si favoritisme sint foarte stricte si clar specificate in regulamentul institutiei.

Astfel:

1. Este considerat ca fiind nepotrivit ca intre angajati sa existe relatii de rudenie ori ca acestia sa apartina aceleiasi gospodarii.

2. Angajatii nu trebuie nici sa initieze, nici sa participe, direct sau indirect, la luarea unor decizii (de angajare initiala sau numire intr-o functie sau post, promovare, salarizare, repartizare a orelor de curs ori a lucrului, de repartizare a fondurilor) cind este vorba despre alti angajati cu care se situeaza in relatii de rudenie ori care apartin aceleiasi gospodarii.

3. In enunturile de mai sus se intelege prin „relatii de rudenie“: sot, sotie ori echivalentul partener/partenera, fiu/fiica (incluzind fiii/fiicele vitrege), parinti, bunici, socru, soacra, frate, sora (incluzand fratii/surorile vitrege), cumnat, cumnata.

„Membrii aceleiasi gospodarii“ sint considerati cei care impart acelasi spatiu de locuit cu angajatul.