Fatih Kesser a achizitionat marfuri si bunuri de la mai multe firme-fantoma, inregistrand in evidentele contabile documente false. Fatih s-a aprovizionat, de fapt, de la sase firme nefunctionale, conduse de cetateni arabi, care, intre timp, au parasit tara. Cele 51 de exporturi de bunuri s-au efectuat in numele societatii „Rulex International Impex“ S.R.L.

Ovidiu, condusa, in acea perioada, de Fatih Kesser, si s-au derulat prin vamile Constanta Sud, Constanta Port Vechi si Port Constanta, iar ca beneficiari apar societati comerciale din Turcia.

Prin folosirea acestor facturi false, emise de firme-fantoma, in perioada 1998 – 1999, el a reusit sa obtina de la statul roman rambursarea sumei de 86 miliarde lei, care, la acea vreme, insemna aproximativ 10.000.

000 dolari! Pe numele lui, procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta au emis un mandat de arestare preventiva pe o perioada de 5 zile, prelungita apoi cu inca 25 de zile. Dupa cateva zile de stat la frapare, turcul a iesit usor racorit, Justitia constanteana dispunand cercetarea lui in stare de libertate.

Cum nu avea ceva mai bun de facut, delincventul a sters-o englezeste, dupa care s-a intors in tara ca reprezentant al concernului cumparator al „Nitramonia“ Fagaras, exact la timp pentru ca 4.000 de tone de azotat de amoniu poros sa se evapore undeva intre Egipt si Mauritania. Pentru cine nu stie, substanta mentionata este un explozibil des uzitat in atentatele teroriste.

Exemple: prima incercare de distrugere a World Trade Center si explozia din insula Balli. Nu mai devreme de primavara acestui an, pleaca si de la „Nitramonia“ spre tinte necunoscute. Din informatiile pe care le detinem, Parchetul General ar fi pus pe rol, de curand, inca doua dintre dosarele lui Kesser.