Stavarache a intrat in panica

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache ar putea demisiona. „Bomba“ a fost lansata marti de seful de partid al primarului din Bacau, Dan Voiculescu, la intalnirea cu presedintele Ion Iliescu. El afirma ca Stavarache si-ar putea preda mandatul.

„Daca nu vom gasi o formula si daca va ramane doar sa administram cheltuielile facute de primarul care a fost pana acum, nu are nici un sens sa ne asumam o astfel de raspundere fata de electorat. Electoratul a avut o mare incredere in Stavarache, iar el are obligatia morala sa-si predea mandatul“, declara marti presedintele PUR.

Contactat telefonic primarul Bacaului nu si-a contrazis seful de partid si nu a negat posibilitatea unei demisii. „Ma gandesc in continuare la aceasta posibilitate din cauza lipsei fondurilor. Eu nu sunt primar doar pentru a plati salariile in primarie. Daca voi reusi sa atrag fonduri in primarie voi continua“, ne-a declarat Stavarache.

Stavarache este contrazis de Dragos Benea

Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau si fostul viceprimar al municipiului a dorit sa clarifice situatia financiara din Primaria Bacau.

„Nu poate fi vorba de o visterie goala in conditiile in care administratia anterioara a reusit sa atraga finantari de 84 de milioane de dolari de la Uniunea Europeana, pentru proiecte de importanta vitala in Bacau. Este vorba de aductiunea de la Valea Uzului si de construirea unui depozit ecologic zonal. Marea parte a acestor bani sunt nerambursabili“, a precizat Benea.

„O mandrie a fostei administratii este ca a demarat multe proiecte menite sa ridice standardele de viata ale bacauanilor. Am ridicat foarte sus stacheta, a mai spus Benea. Domnul Stavarache nu stie inca faptul ca banii pentru administrarea municipiului nu vin ca pe timpuri. Banii trebuie atrasi, gestionati si investiti“.



Bacauanii nu-si mai platesc impozitele

Primaria Bacau, prin Directia de Taxe si Impozite Locale are de recuperat nu mai putin de 50 de miliarde de lei.

„Pentru recuperarea acestor bani Primaria va trebui sa puna sechestre, sa faca blocari de conturi, executari silite. Daca va face aceste lucruri primarul Stavarache va trebui sa deranjeze anumite firme" - a mai spus Benea.

Se pare ca acest lucru nu-i prea convine primarului Stavarache, a carui tema centrala a campaniei electorale a fost tocmai micsorarea taxelor si impozitelor locale. Declaratiile din campanie i-au determinat pe bacaunai sa nu-si mai plateasca impozitele catre primarie. La Directia de Taxe si Impozite Locale a municipalitatii bacauane se incaseaza in prezent cele mai mici sume din ultimii 8 ani.

Demisia ar costa cateva miliarde bune

Alegerile locale din 6 si 20 iunie, in urma carora a fost ales primar Stavarache, i-au costat pe bacauani aproximativ 6,5 miliarde de lei. Pana la aceasta data, Primaria Bacau a platit aproximativ 4,5 miliarde de lei, ramanand cu o datorie de aproape doua miliarde de lei.

Primarul Stavarache a chiulit de la intalnirea cu bacauanii
Bacauanii s-au ingramadit sa stea de vorba cu primarul Stavarache

Aproape 200 de bacauani s-au inscris miercuri, 14 iulie, in audienta la primarul Stavarache. Conform programarii, dar si propriilor declaratii, Romeo Stavarache ar fi trebuit sa dea pentru prima data ochii cu cei care l-au ales. Insa, spre surprinderea oamenilor, acest lucru nu s-a intamplat deoarece primarul a preferat sa ciocneasca o cupa de sampanie la Ambasada Frantei.