“Politichienii” doljeni se trezira, ieri, cu o ditamai propunere impertinenta: o invitatie la… detectorul de minciuni, venita din partea (cui altcuiva?!; decat a) ziaristilor. De ce abia acum? Simplu: pentru ca Politia doljeana isi trase abia zilele trecute o astfel de scula.

“Invitatiunea” ii cam incomoda pe unii dintre ei, nevoiti sa raspunda, pe nepusa-masa, la asemenea impertinenta cerere.

Le dam, totusi, o veste buna pentru domniile lor: testul cu poligraful nu constituie proba in instanta. Asa ca, stimati “politichieni”, stati linistiti, chiar daca aparatul face “mofturi” la raspunsurile date de dvs.

la intrebari de genul “Ati incalcat vreodata legea?” sau “Ati luat vreodata spaga?”, nimeni nu va poate trage la raspundere! Poate, cine stie, doar electoratul, dar asta numai o data la patru ani si nu din punct de vedere penal.

La prefect “depinde…”

Onoarea de a primi primul “invitatiunea” o avu, cum era si normal, capul judetului, prefectul Ion Calin, de asemenea presedinte interimar al PSD Dolj. “Depinde! Depinde de situatie, depinde de context!” – ne “lamuri” rapid, desi luat prin surprindere, Ion Calin. Schimba, apoi, imediat, macazul.

“Atunci cand este atinsa demnitatea mea de politician accept orice!”, adauga Calin, lasand sa se inteleaga ca ar accepta un test poligraf in cazul in care cineva, recte ziaristii, i-ar aduce acuze, chipurile, nefondate.

“As participa si as spune ca am incalcat legea…”

Ceva mai greu de gasit decat, poate, chiar presedintele Romaniei, caci abia ce se acomodeaza cu “vesnicele si interminabilele sedintele de lucru”, in timpul carora nu accepta sa fie deranjat, poraspat alesul vicepresedinte al Consiliului Judetean Dolj Victor Odolbasa, de asemenea presedinte al PRM Dolj, dadu, si el, initial, in balbaieli: “E cam greu cu politicienii la chestii

de-astea!”. Usor distrat, apoi, de propunere, Odolbasa reveni: “Da! De ce nu?! Eu cred ca da! As participa si as spune ca am incalcat legea si, in felul asta, as trece cu brio testul!”

Primarul PSD-ist recunoaste ca “o sa tin si cu Opozitia”

La polul opus se situa proaspat alesul primar al Baniei, Antonie Solomon, care raspunse cu nonsalanta.

“Nu-i problema, ma! Vin cu placere! Contati pe mine! Vin! Puteti sa ma intrebati ce vreti voi!”, spuse primarul Solomon, ce da, in ultimele zile, tot mai multe semne de indepartare fata de PSD: “Dusmanii mei, la alegeri, au fost in partidul meu, in interiorul PSD! Atunci cand va avea dreptate, o sa tin si cu Opozitia!”

“Sunt dispus sa ma urc pe-o scena…”

Foarte sigur pe el se arata subprefectul PSD-ist de Dolj, Virgil Boboc: “Da! Sunt dispus sa ma urc aici, in centru, pe-o scena si sa particip la test!”, raspunse Virgil Boboc.

|ntrebat daca nu ar fi pus in incomoditate de intrebari de genul “Ati luat vreodata spaga?”, subprefectul de Dolj replica la fel de sigur pe el: “Din moment ce n-am facut niciodata asa ceva, nu m-ar deranja astfel de intrebari!”

Viceprimarul petro(m)l-ist, de negasit

Abia alesul viceprimar PSD-ist al Craiovei, Sorin Iordache, se dovedi, ieri, imposibil de gasit.

Cum numele lui Iordache, ex-director al Sucursalei Peco Dolj a SNP Petrom, fu indeaproape legat de mega-scandalul iscat pe marginea casei din Filiasi a fostei “ministrese” a oarbei Justitii, Rodica Stanoiu, consideram ca ar fi fost extrem de interesant raspunsul ad-hoc al proaspatului viceprimar, referitor la testul cu detectorul de minciuni.