Neculai LupuFostul sef al Consiliului Judetean Bacau, PSD-istul Neculai Lupu, se pregateste sa treaca la PUR.

O astfel de miscare nu ar fi deloc surprinzatoare, avand in vedere ca fratele sau este unul din liderii partidului lui Voiculescu iar Lupu a mai dezertat o data din partidul care-l propulsase in functia de presedinte al CJ, la ApR.

Lucrurile se complica insa, deoarece zvonuri tot mai insistente dau ca sigura trecerea actualului presedinte al PUR Bacau, Romeo Stavarache, pe linie moarta si inlocuirea sa cu Neculai Lupu.

Isi face Lupu bagajele pentru PUR?

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Bacau, Neculai Lupu, membru de frunte al PSD, si-a manifestat o suprinzatoare disponibilitate de a-i sari in ajutor primarului PUR, Romeo Stavarache. Iesit din carti de multa vreme, Lupu s-a grabit sa-si ofere serviciile actualei administratii care, prin vocea lui Stavarache a declarat ca nu poate gestiona situatia din municipiul Bacau.

Ex-resedintele CJ s-a gandit sa formeze o echipa de specialisti care sa-l consilieze pe primarul Stavarache, pentru a rezolva problemele orasului.

Gabriel Berca, consilier PUR si colaborator apropiat al primarului Stavarache, considera ca „specialistii“ lui Lupu sunt inexistenti. „Nu credem in specialistii lor scosi din cutie. Fiecare isi duce crucea“, a spus Berca.

Neculai Lupu nu considera surprinzatoare oferta facuta lui Stavarache si recunoaste ca nu a consultat conducerea PSD. „Este decizia mea“, a replicat Lupu.

Aceasta abila iesire la rampa mascheaza si, in acelasi timp, pregatesete, miscarile politice pe care Neculai Lupu le are in plan in perioada imediat urmatoare. Tentativa de a-l „incaleca“ pe Stavarache la Primarie nu este decat primul pas in incercarea de a-i lua acestuia si sefia filialei PUR.

Potrivit unor cercuri inalte din randul umanistilor, Lupu ar fi negociat deja la Bucuresti cu Dan Voiculescu trecerea pe linie moarta a lui Stavarache si inscaunarea sa. Bineinteles, din targ face parte si locul intai pe listele parlamentare ale PUR.

Ce cauta iar Stavarache la Bucuresti?

Am incercat sa stam de vorba cu Romeo Stavarache pe aceasta tema. Dupa ce ne-a lasat o buna bucata de timp sa facem antecamera, primarul de Bacau a tasnit din birou si ne-a aruncat, din fuga, peste umar: „N-am timp, sunt chemat la Bucuresti, la Guvern!“.

Dialogul, daca-l putem numi asa, avea loc vineri, la ora 13.35, in Bacau. Pana la Bucuresti, o masina buna face trei ore, deci Stavarache a ajuns in Capitala pe la 16.35, ora la care e greu de crezut ca mai era cineva in Palatul Victoria.

Ipoteza cea mai plauzibila este ca (inca) presedintele PUR Bacau a dat fuga la Voiculescu pentru a clarifica problemele legate de fotoliul de lider.

In aceasta saptamana Stavarache a mai fost plecat doua zile la Bucuresti, in interes de partid si pentru a participa la o reuniune mondena. Nu-i de mirare ca ziaristii bacauani i-au pus eticheta de „primar navetist“.

Lupu si-a mai schimbat odata parul

In primavara lui 1997, Neculai Lupu, ales presedinte al CJ Bacau cu sprijinul neconditionat al PDSR-ului, pleaca la nou-infiintatul ApR al lui Melescanu.

Situatia era mai mult decat hilara: un partid care nici macar nu era infiintat la data alegerilor locale din 1996 avea presedinte de CJ in Bacau! Realizand ca aventura sa politica este nebuneasca, Lupu „defecteaza“ din nou dupa un an si revine la sanul partidului-mama.