Ionel Marinescu si Mariana Zaharia, din Braila, stau impreuna cu fiica lor pe strada, sub cerul liber, de mai bine de doi ani. Ei au avut o locuinta in blocul A20, din cartierul Hipodrom, dar au pierdut-o din cauza ca au girat cu casa creditul solicitat de un nepot. Acestia si-au scos in strada o canapea, pe care au asezat pliante si materiale publicitare cu candidatii la primarie.

“In urma cu citiva ani l-am girat pe nepotul meu, Tudorel Teodorescu. Acesta a luat de la banca un credit de 300 de milioane de lei. Cu banii imprumutati si-a cumparat un restaurant si sase masini tip maxi-taxi, cu care facea curse. Timpul a trecut, iar el nu si-a inapoiat creditul, asa ca pe noi ne-au dat afara din casa.

Intre timp, Tudorel a mai facut si alte ilegalitati, iar in prezent se afla la puscarie. Noi stam pe strazi de peste doi ani. Iarna ne-am petrecut-o in localitatea Albina, in casa unor oameni de bine, care ne-au oferit un adapost. Acum am revenit in cartier si cersim de la trecatori cite o bucata de piine”, ne-a spus Ionel Marinescu.

Inainte de a-l cunoaste pe Ionel, Mariana Zaharia a locuit la blocul H1, din cartierul Obor, care a explodat in urma cu peste zece ani. “Fetita mea are handicap de gradul I. Am nascut-o cu grave deficiente, si cind a explodat blocul in care locuiam ma aflam cu ea la Bucuresti pentru operatie. Cind m-am intors nu am mai avut unde sa locuiesc”, a spus si Mariana Zaharia.

Madalina, fiica Marianei, are 19 ani si sufera de intirziere mintala severa, cataracta congenitala si strabism divergent. Fata nu poate beneficia de un ajutor banesc de la stat pentru ca mama ei nu are bani pentru a-i intocmi dosarul. “Trebuie sa-i fac fetei dosar pentru handicap, dar nu am bani nici macar pentru acte”, a adaugat Mariana.

Ei asteapta ca noul primar, Constantin Cibu, sa-i ajute sa-si gaseasca o locuinta.