Diana Mocanu nu va participa la Jocurile Olimpice de la Atena, care vor incepe peste 35 de zile. Motivul care sta la baza acestui fapt este de natura medicala, si nu tine neaparat de forma sportiva a inotatoareii.

Starea de sanatate a oprit-o

Dupa "divortul" de antrenoarea Laura Sachelarie, Diana Mocanu a facut eforturi uriase pentru a reveni la forma care a consacrat-o. Intrata pe mana antrenorului Ion Ionescu, Diana s-a pregatit cu aceeasi tenacitate care in urma cu patru ani o ducea pana in varful natatiei mondiale.

Din pacate, atat pentru ea cat si pentru iubitorii sportului din tara noastra, organismul "Pinguinului" n-a mai raspuns cu aceeasi promtitudine ca-n 2000. Performantele slabe de la Campionatele Europene din Madrid, unde finalele au fost la fel de departe ca si timpii realizati fata de baremele pentru JO, au ridicat primele semne de intrebare.

Confirmarea ca Mocanu este intr-o acuta lipsa de forma a venit dupa etapele din cadrul Circuitului Mare Nostrum. Braileanca n-a ca[tigat nici macar o cursa, s-a clasat o singura data pe podium, iar timpii realizati de ea au fost si de aceasta data foarte slabi.

Prin urmare, la initiativa antrenorului, si a catorva apropiati, "Pinguinul" a fost supus unui amanuntit control medical. Ionescu a apelat la serviciile doctorului Chiron, un medic roman care coordoneaza o clinica medicala din Italia.

La inceputul acestei saptamani, medicii au dat publicitatii rezultatele analizelor, iar verdictul a fost sec: probleme cu tiroida si o slabire a sistemului imunitar.

6 luni de pauza

In urma acestor concluzii, medicii i-au recomandat Dianei o pauza de cel putin sase luni. "Poate sa faca orice, numai inot nu. Organismul are nevoie de odihna si de o curatare radicala", au spus doctorii. Diana a inceput deja tratamentul prescris de "oamenii in alb". Sportiva respecta cu strictete o strategie nutritiva si un tratament medicamentos.

Desi vine aproape zilnic la bazinul descoperit din Braila, Diana face acest lucru pentru... a se bronza, si nu pentru a se pregati. Daca inotatoarea a refuzat sa faca declaratii pe aceasta tema, antrenorul ei, Ion Ionescu, a acceptat sa vorbeasca. “Diana s-a resemnat cu absenta de la Olimpiada.

Ea are nevoie de o pauza de sase luni, chiar si Institutul National de Medicina Sportiva recomandandu-i acest lucru. Abia dupa aceea va decide ce va face mai departe”, spune antrenorul.

Antrenorul Ion Ionescu e alaturi de ea

Tehnicianul considera ca pauza este de bun augur pentru eleva sa. Antrenorul considera ca perioada de inactivitate nu va afecta relatia de colaborare demarata la inceputul acestui an, si este dispus sa se inhame la munca, din nou, al\turi de Diana. "I-am spus ca in momentul in care v-a decide ca este cazul sa intre din nou in apa, eu voi fi alaturi.

Are oricand usa deschisa la mine, si am sa o ajut neconditionat daca va dori acest lucru. Cred in ea si in potentialul ei. Dupa aceasta pauza putem pregati in liniste urmatoarea Olimpiada, unde am convingerea ca va putea realiza performante asemanatoare celor care au consacrat-o", a conchis Ionescu.