Operativ, actiunea a durat doua zile, mai exact o zi si o noapte. Nutu a fost saltat joi noaptea de Jandarmerie, dintr-o locatie care nu a fost data publicitatii. Alaturi de el au mai „cazut" si trei dintre membrii bandei sale, care-i asigurau spatele. Informativ, anchetatorii s-au chinuit saptamani in sir sa afle unde este Nutu, fratele sau Vasile Balint, Sile, fiind deja arestat.

Investigatorii au prins un fir dupa ce un alt membru al bandei a „cazut". Acesta, a carui identitate a fost protejata, le-a spus anchetatorilor unde se afla Nutu: pe litoral. Si nu pentru a se bronza, desi, de fatada, isi luase si sotia, ca pentru un concediu.

Sursa a spus ca cel de-al doilea Camataru avea de recuperat de la niste afaceristi constanteni, „nume grele", dar, de asemenea, trecute sub tacere, sume mari de bani pe care le imprumutase, plus dobanzile aferente.

Marturie in sensul celor declarate de turnator sta faptul ca, o data cu momentul in care au fost ridicati Nutu si tovarasii, au fost gasite si arme, precum si o suma importanta de bani.

Aceste amanunte importante nu au fost insa dezvaluite: surse din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta au spus ca ancheta nu le apartine, asa ca nu detin nici date din interior despre arestarea interlopului sau motivul pentru care se afla in Constanta.

Aspectele referitoare la „numele grele" care au contractat camata de la interlopii bucuresteni au ramas, de asemenea, doar cu caracter informativ, deoarece, chiar daca recuperatorii lui Balint ar fi apucat sa-si execute, la modul cel mai propriu, creditorii, acestia nu ar fi indraznit sa depuna reclamatii la Politie.

O zi mai tarziu, vineri, Lidia Balint a fost ridicata dintr-un alt hotel din Constanta. Interlopii au fost dusi sub escorta la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a fi audiati de anchetatorii bucuresteni.

Vasile Balint si fratele sau, Ion Balint, sunt cercetati de anchetatorii bucuresteni pentru mai multe talharii, sechestrari de persoane si asociere cu alti indivizi pentru comitere de infractiuni.

Infractori de lux, cazurile in care sunt implicati cei doi sunt cercetate direct de ofiteri specializati pe linie de Crima Organizata, sub coordonarea directa a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog.

Cercetarile pentru stabilirea activitatii infractionale ale celor doi au fost finalizate cu ajutor din partea Directiei Generale de Protectie si Informatie a Ministerului de Interne, din structura operativa a Jandarmeriei Romane si cu ofiteri desemnati din I.G.P.R. Concluziile sunt certe: cei doi nu au actionat niciodata direct, avand oameni care actioneaza in numele si la comanda lor.

Participarea acestora la faptele de care sunt acuzati s-a limitat la simpla prezenta la locul faptei pentru a teroriza victima. Ultima fapta de acest gen probata in sarcina lor se refera la un om de afaceri. In luna septembrie, banda celor doi l-au deposedat pe Shaul Peleg de mai multe bunuri: bijuterii, ceas, medicamente, 13.

000 dolari, 20 milioane lei si o geanta de piele de culoare maro cu ustensile speciale pentru determinarea calitatii pietrelor pretioase. In acest caz, Sile Camataru a fost acuzat de lipsire de libertate. Impreuna insa, cei doi frati au comis fapte de rasunet.

Ajutati de o prostituata care fura pentru ei, dupa ce „agata" straini si le punea somnifere in bautura, cei doi au talharit si sechestrat mai multi cetateni straini. In acest caz, fratii Sile si Nutu Camataru au fost condamnati, in urma cu cateva saptamani, la cinci si, respectiv, sase ani de inchisoare pentru talharie, de catre Tribunalul Capitalei.

Numele celor doi a aparut, in postura de lider, la comiterea mai multor fapte de acest gen comise din anul 1993 si pana in prezent, lovituri in urma carora cei doi au adunat sume importante in valuta, lei si kilograme intregi de bijuterii din aur.