Autoritatile din Ialomita si Calarasi se gandesc, mai nou, sa importe apa din Bulgaria, ca o rezolvare a problemei surselor alternative de alimentare cu apã potabilã. In prezent cele doua municipii au ca unica sursa de alimentare fluviul Dunarea, ceea ce a condus, in anii cand debitul fluviului era scazut, la probleme in distributia apei potabile.

Proiectul ca municipiile Cãlãrasi si Slobozia sã fie alimentate cu apã de la Silistra este mai vechi.

Primarul orasului bulgar Silistra, Ivo Andonov, a declarat cã localitatea are un volum de apã potabilã disponibilã, de o calitate foarte bunã si dacã autoritãtile locale doresc, partea bulgarã poate pune la dispozitie romanilor volumul de apã necesar.

Rãducu Filipescu, presedintele Consiliului Judetean Cãlãrasi, considerã cã pentru municipiul Cãlãrasi sursa alternativã de apã este necesarã si a fost luatã in calcul si varianta de a aduce apa din Bulgaria.

Rãducu Filipescu a mai precizat cã factorul economic este cel care va decide, in sensul cã se va face un studiu de fezabilitate, in colaborare cu Consiliul Judetean Ialomita, care sã spunã cat costã aductiunea din Bulgaria, comparativ cu puturile forate la mare adancime.

Silvian Ciupercã, presedintele Consiliului Judetean Ialomita, a subliniat cã si la Slobozia se studiazã posibilitatea alimentãrii orasului din surse subterane, insã factorul economic este cel ce va decide.