Pe faxul redactiei ne venise, cu o zi inainte, o pompoasa invitatie, semnata de Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau, prin care eram instiintati ca „intreaga asistenta va interpreta o parte din Imnul National al Romaniei, respectiv strofele 1,2,4 si 11“.

Marturisesc ca din cauza unei curiozitati exacerbate, ieri dimineata am „rupt“ usa redactiei, dupa sedinta de sumar, pentru a vedea cum „mai-marii“ urbei si judetului isi bombeaza piepturile si li se umezesc ochii cantand „Desteapta-te romane!“. Am avut o mare „deziluzie“. Doar militarii si-au facut datoria si au intonat „Imnul“.

Prefectul si subprefectul nu au participat fiind in judet la inundatii iar cei ramasi acasa (pe scarile Palatului Administrativ) s-au incapatanat sa ramana muti. Nimeni nu a schitat nici macar un gest ca ar dori macar sa murmure imnul. De jena? Atunci nu au ce cauta intr-o functie publica. Ei trebuie sa fie exemplul.

Sau poate ca nu stiu versurile? Am incercat sa aflam daca primarul Romeo Stavarache cunoaste versurile imnului. Numai ca, primarul Bacaului a dat bir cu fugitii, pretextand ca are o sedinta urgenta.