Decizia PUR de a merge pe liste comune cu PSD la alegerile generale a adus framantari foarte mari la Sibiu, unde relatiile dintre PUR si PSD sunt destul de tensionate. Umanistii sibieni spun ca vor respecta decizia de la centru, chiar daca cred ca solutia cea mai buna pentru imaginea partidului era sa mearga singuri in alegerile parlamentare.

"Ne pastram parerea ca era mai bine sa participam pe liste proprii, dar trebuie sa respectam deciziile luate. PUR-ul era la limita in ceea ce priveste accederea in Parlament pe liste proprii. Erau judete unde aveam 20 la suta, dar si judete cu 2 la suta. In aceasta sitautie s-au luat in calcul doua variante de alianta. Una cu PSD si alta cu Alianta DA.

Cea mai buna oferta a venit din partea PSD, care a fost aleasa in cele din urma. PUR nu isi va pierde identitatea, ci va ajunge in Parlament pe aceleasi liste cu PSD", a declarat Iosif Moldovan, presedinte al PUR Sibiu.In urma cu patru ani umanistii sibieni au mai candidat pe liste comune cu PDSR, sub titulatura de Polul Social Democrat.

Pe listele de la Sibiu a fost promovata Amalia Balasoiu, care a si ajuns in cele din urma la PSD, dupa trei ani de deputatie. Pe de alta parte vicepresedintele PUR, Eftimie Costeiu provine tot de la PSD, dupa ce a fost demis din functia de presedinte al Consiliului Judetean in 2001, in urma unui puci al consilierilor judeteni.

Costeiu spune ca ii va vota fara resentimente pe Cindrea si Suditu, actorii demiterii lui de la Consiliul Judetean, daca in joc se afla alegerea sa la Parlamentare.Costeiu a mai declarat ieri "pe romaneste" ca daca umanistii sibieni nu vor avea nici un loc eligibil pe listele comune atunci isi va "baga picioarele" in politica.Nici PSD-ul nu se bucura

Nici nu au apucat bine sa se bucure de rezultatele alegerilor interne din partid ca decizia candidaturii comune le-a inmuiat picioarele proaspat-alesilor din PSD pentru alegerile generale. Deocamdata in PSD nu se stie nimic despre candidatura comuna urmand sa se clarifice candidaturile membrilor PSD si validarea ordinii de la alegerile interne. "Inca nu stim nimic despre asta.

Probabil vom avea o sedinta in care ni se va comunica si noua. Inca nu s-au intalnit nici la Bucuresti, ca sa stim clar ce se intampla. Ei doar au spus ce vor", a afirmat Titus Dunareanu, presedinte executiv al PSD.

S.-V.M.