„Am spus ca ma voi retrage din PSD si astazi am facut-o. Pana acum am detinut aceste functii, nu sub interimat ci direct. Gestul meu nu este o tradare si nici urmarea unei nerealizari politice. Am mai spus ca pana acum nu am facut politica ci doar administratie.

Am facut tot ce mi-a stat in puterea mea pentru a indeplini promisiunile pe care le-am facut bacauanilor in 1996: un oras european, modern, curat si cred ca, in mare parte, am reusit.

E de datoria mea sa multumesc bacauanilor pentru cei opt ani petrecuti impreuna, pentru ca prin votul lor mi-au dat dreptul si onoarea de a fi primarul municipiului Bacau“, a declarat fostul primar Dumitru Sechelariu.

„De astazi incep sa fac politica“

„Anunt oficial ca incepand de astazi incep sa fac politica in Romania“, a mai spus Dumitru Sechelariu.

Destins, fara incordarea de acum cateva luni, Sechelariu a sustinut un discurs in care si-a explicat motivele care l-au determinat sa faca acest gest. „Nu o fac pentru mine. Niciodata nu am vrut functii de partid. Marturie sta faptul ca nu am dus o munca de partid la PSD.

Prezenta mea la sediul PSD de numai doua-trei ori in patru ani spune multe, la fel si faptul ca am fost o singura data la un Congres al partidului la Bucuresti. De fapt, la Bacau am facut o alianta politica iar cheia succesului acestei intelegeri a fost fratele meu Sergiu Sechelariu“, a mai spus el.

Conservatorii din PSD au castigat batalia

Chiar daca nu a atacat violent partidul al carui lider a fost in ultimii patru ani, Dumitru Sechelariu a acuzat PSD de stopare a reformei interne si de blocare a ascensiunii tinerilor in politica. „Liderii PSD nu au vrut sa duca pana la capat reforma din partid.

Am hotarat de comun acord sa lasam tinerii sa se afirme, insa modul in care s-au desfasurat alegerile preliminare demonstreaza ca nu s-a vrut acest lucru. In politica romaneasca se doresc politicieni «ghebosi», care sa raspunda la comenzi. In acelasi timp, nu s-a dorit instaurarea disciplinei financiare la nivelul judetului Bacau“, a declarat Sechelariu.

Cu toate acestea, el a spus ca in luarea deciziei de a demisiona din PSD nu a contat prezenta pe listele parlamentare ale partidului a unor nume compromise si ca plecarea din PSD era programata inca dinaintea alegerilor locale. „I-am spus lui Adrian Nastase, cu doua luni inainte de alegerile din iunie, ca ma voi retrage din PSD dupa alegerile generale“, a spus el.

Un alt posibil motiv pentru care fostul primar a plecat din PSD este si faptul ca pierderea alegerilor se datoreaza intr-o anumita masura si fostilor colegi de partid.

Pentru prima oara Dumitru Sechelariu a admis ca asocierea sa cu anumiti lideri din PSD nu a fost benefica imaginii sale si ca in PSD au fost persoane, mai ales din conducerea centrala, care nu l-au mai dorit in fruntea municipiului Bacau.

Presedinte executiv la PNG

Vehiculata intens in ultimele zile, inscrierea sa in Partidul Noua Generatie nu a fost infirmata de Dumitru Sechelariu.

„Voi merge astazi (ieri, n.r.) la Bucuresti pentru a lamuri anumite lucruri: probleme de statut, de linie politica si de strategie. Gigi Becali mi-a oferit postul de presedinte executiv al partidului“, a declarat Dumitru Sechelariu. El a mai spus ca va sustine candidatura liderului PNG la presedintia Romaniei si ca o decizie in ceea ce priveste inscrierea in PNG va fi luata astazi.

Dumitru Sechelariu e constient de presiunile politice si economice la care ar putea fi supus in urma deciziei pe care o va lua. „Sunt dispus sa pierd totul. Am un crez politic pentru care voi lupta pana la capat. Doresc ca in Romania sa se faca alt gen de politica decat s-a facut pana acum.

A venit vremea sa nu mai stam cu capul plecat, sa fim alaturi de oamenii care doresc sa-si faca un viitor in tara asta, sa munceasca in tara lor si sa nu mai fie argati prin strainatate. In decizia pe care am luat-o un rol important l-a avut si pozitia familiei. Sotia mea m-a sprijinit in totalitate“, a declarat Dumitru Sechelariu.

Ruptura in PSD Bacau

Dumitru Sechelariu prevede un viitor sumbru pentru PSD Bacau. El a afirmat ca in urma demisiei sale si in eventualitatea ca se va inscrie in PNG o buna parte dintre consilierii judeteni si municipali ai PSD Bacau il vor urma. „Ruptura va fi foarte mare. Nu veti mai auzi la Bacau de un PSD mare“ - a declarat Dumitru Sechelariu.

Are telefonul ascultat

Dumitru Sechelariu spune ca are telefonul ascultat de serviciile secrete. "De vineri seara stiu sigur ca am telefonul ascultat. Nu am avut si nici nu am avut vreodata ceva de ascuns si nu inteleg de ce mi s-a pus telefonul sub urmarire" - a declarat Sechelariu.