Santaj sexual sau amenda 20 de milioane

Patroana unei societati cu sediul in Bacau care are un punct de lucru in comuna Luizi Calugara il acuza pe inspectorul Adrian Sechel de la Inspectoratul teritorial de Munca Bacau ca i-ar fi cerut sa se culce cu el in schimbul iertarii de la plata unei amenzi substantiale.

Doamna in cauza si sotul ei au avut rugamintea ca numele lor si al societatii sa nu fie facute publice tocmai pentru protejarea imaginii. Din acest motiv, reclamanta va fi numita pe tot parcursul articolului Maria iar sotul ei, Ion.

„Pe 7 septembrie, Adrian Sechel de la Inspectoratul Teritorial de Munca a venit in control la magazinul mixt pe care-l am in comuna Luizi Calugara.

La mine lucra de cateva zile numita C. Elena care nu avea atunci intocmita cartea de munca. Sotul meu luase in delegatie formularul de angajare pentru cartea de munca si nu am putut intocmi din timp contractul. Domnul inspector m-a masurat din cap pana la picioare si mi-a spus ca ma poate ajuta in orice problema cu autoritatile si nici nu-mi mai da amenda daca vreau sa-i fiu amanta.

'Sotia mea este bolnava de cancer si am ramas in urma la capitolul sex', acestea au fost cuvintele sale. Eu l-am refuzat categoric dar el nu a vrut sa inteleaga. A asteptat pana a doua zi, moment in care m-a amendat cu 20 de milioane de lei dupa ce l-am refuzat din nou. M-a pus sa notez numarul lui de mobil si daca ma razgandesc sa-i dau un bip pentru ca ma suna el.

Mi-a mai spus ca daca ii voi deveni amanta vor disparea toate problemele cu autoritatile, ca va anula amenda si ca nu voi avea niciodata probleme financiare. Totodata m-a amenintat ca daca nu-i cedez imi va inchide firma“, ne-a marturisit Maria.

Amenda contestata si o noua tentativa de „imprietenire“

Din acest moment, Maria l-a sunat pe sotul ei care si-a intrerupt activitatea si a venit acasa. Toate acestea se intamplau pe 14 septembrie. Maria a dat bip si a fost sunata de pe telefonul Inspectoratului Teritorial de Munca. Discutia a pornit cu intrebarea domnului Sechel privind situatia ei.

Femeia a spus ca nu face tocmai bine, iar el s-a oferit sa o invete cum sa scape de amenda si a chemat-o la birou. Aici, patroana a scris o cerere dictata de Adrian Sechel catre inspectorul sef Ion Barbu. La final, inspectorul i-a propus sa se intalneasca pe la orele 13.00. Ea a acceptat pentru a inregistra exact ce vrea de la ea.

Intalnirea s-a amanat pentru 14.30, iar intrevederea a avut loc in fata statiei Selena de la Piata Sud. Sechel a rugat-o sa intre in autoturismul sau Renaul Laguna si a pornit masina. In tot acest timp, Maria a avut un reportofon in geanta. „Stai, d-le, unde mergem? Pot sa merg cu masina mea“ - a intrebat ea.

„La un apartament din Cornisa al unor prieteni care sunt plecati in Italia si eu am cheile“, a replicat inspectorul. „Dar de ce sa mergem acolo? Nu putem vorbi aici?“, a spus Maria. „Pai mergem sa fim intimi“, a precizat Adrian Sechel. „Nu pot! Sunt pe ciclu. Ce facem?“, s-a justificat ea.

„Bine, atunci asteptam sa te vindeci si-mi dai un bip cand vrei sa ne vedem. Stii...eu vreau sa am o prietena, o prietena din asta...“, a mai spus inspectorul, tata a doi copii si cu o sotie bolnava.

„Amanta“ il toarna la sef

Cu aceste convorbiri, Maria si Ion au crezut ca au destule probe impotriva inspectorului. Nu erau, insa, de ajuns.

A doua zi dimineata, pe 15 septembrie, apar cateva stiri in presa locala privind munca la negru. Printre firmele mentionate apare si cea a Mariei.

Il suna si-l intreaba: „Bine, domnule Sechel, imi cereti sa va fiu amanta si apoi ma dati la ziar“? Fara sa nege, inspectorul ii explica faptul ca altcineva are relatia cu presa si sa nu-si faca probleme ca el o va ajuta si va rezolva toate probleme. „Ce imagine isi strica, Maria? Ai un c...t de bar. Ti-am promis ca te ajut.

Ziaristii au venit dimineata si au luat stirea, asa fac ei“, a incercat sa o linisteasca el. Cu noile probe inregistrate, sotii in cauza au fost la seful lui Adrian Sechel. „Nu ma mai mira nimic, dar sincer nu ma asteptam de la acest om, persoana care are totusi o anumita varsta. Stiu ca este mai glumet, dar mi se pare cam mult“, ne-a declarat dl. Barbu.

Plangerea Mariei a fost inregistrata de juristul ITM, iar masurile urmatoare ni le-a subliniat tot seful institutiei. „Voi da o decizie prin care ii voi interzice d-lui Sechel sa mai desfasoare activitate de control. Apoi voi merge la Parchet cu aceasta plangere pentru inceperea anchetei.

Mai departe, luni se va intruni Comisia de Disciplina pe care o voi sesiza imediat, iar acest organism va dispune probabil suspendarea din functie a inspectorului in cauza“, ne-a mai spus, oarecum surprins, Ion Barbu.

Sechel nu recunoaste acuzatiile

„Este o inscenare. Puteti sa va uitati la mine? Arat eu am om care face asa ceva?“, ne-a intrebat cu o mimica inocenta cel acuzat de santaj si hartuire sexuala. „Pe scurt, am fost intr-un control tematic. Am gasit ceea ce stiti, iar patroana mi-a spus ca este divortata, ca are un copil si sta prost cu banii, apoi mi-a cerut numarul de telefon. Asta a fost tot.

Apoi m-a sunat si a avut loc toata povestea cu care dumneavoastra vreti sa ma distrugeti. I-am spus intr-adevar ca am nevoie de o prietena dar nu de altceva“, ne-a precizat suparat domnul Sechel. La un moment dat, ne-a rugat sa inchidem reportofonul si ne-a spus ca trebuie sa-l intelegem ca barbat. Nu l-am inteles.

Atunci ne-a sugerat sa gasim o modalitate prin care sa nu-l lasam fara serviciu, moment in care se mangaia pe piept, loc in care avea un buzunar doldora de hartii de 500.000 de lei.