Directorul Casei Judetene de Pensii HUnedoara, Ioan Nistor, sustine ca de anul trecut se confrunta cu asemenea probleme si ca trimis pana acum nenumarate sesizari Inspectoratului de Politie.

Directorul Nistor crede ca necazurile sunt cauzate de spatiul aglomerat al Casei de Pensii, unde e greu sa existe un control asupra oamenilor care vin zilnic la cele 3 ghisee.

Chiar daca au umplut peretii cu afise prin care ii anunta pe batrani ca toate serviciile sunt gratuite, angajatii Casei de Pensii considera acum ca demersurile lor au fost zadarnice.

Politistii hunedoreni s-au grabit sa contrazica afirmatiile pesimiste ale directorului Ioan Nistor. Asa se face ca, dupa sute de sesizari, oamenii legii au reusit sa-l prinda pe unul dintre cei care ii inselau pe pensionarii din Deva.

Ciudat e ca barbatul e si el, la randul sau, pensionar. Chiar mai mult decat atat, NIcu Filip Calin e recidivist, el fiind in trecut incarcerat exact pentru inselaciune. In varsta de 65 de ani, barbatul prins de politisti e din judetul Timis, dar si-a ales ca loc de operare muncipiul Deva.

Aici, in cateva luni de zile, el a pacali zeci de pensionari. Mpotivand ca ii ajuta cu dosarul de pensii, cu recorelarea veniturilor, precum si cu ajutorul de inmormantare, NIcu Filip Calin lua de la fiecare batran intre 250 si 500 de mii de lei.

Se pare ca barbatul ii convingea mai usor pe pensionari deoarece isi declina identitate si se dadea drept

angajat al Casei de Pensii.

Acum, Tribunalul Hunedoara a emis pe numele pensionarului "glumet" un mandat de arestare pe 20 de zile pentru inselaciune prin folosire de nume sau calitati mincinoase si pentru trafic de influenta. Nicu Filip Calin risca sa ramana dupa gratii pentru o perioada cuprinsa intre 3 si 15 ani.