Surse din Parlament declarau in urma cu doua zile ca Viorel Pana va fi propus pentru functia de viceguvernator al Bancii Nationale Romane, in locul lui Mihai Bogza. Intr-adevar, acesta a fost propus pentru functie, insa, potrivit declaratiilor sale, acesta a refuzat din motive personale, pe care insa nu doreste sa le dezvaluie.

Viorel Pana a mai precizat ca prefera sa-si continue cariera politica. In ceea ce priveste activitatea politica a lui Viorel Pana, amintim ca acesta are trecut in palmares „schimbari de macaz” cind la PD, cand la PSD.

Astfel, este stiut ca, dupa ce Bogdan Niculescu Duvaz a migrat catre PSD, iar Stelian Dutu a decis sa se reintoarca in PD, Viorel Pana a demisionat.

Pana a ales aceeasi cale ca si Bogdan Niculescu Duvaz, inscriindu-se in partidul de guvernamant, alegandu-se cu functia de presedinte al Comisiei de Munca si Protectie Sociala din Parlament. Aceasta a fost o recompensa pentru Pana, probabil doar ca sa nu se reinscrie in PD.

In orice caz, adevarul este ca Viorel Pana a plecat din PD impins de la spate de Traian Basescu. Afirmatiile acestuia la adresa liderului PD din urma cu ceva vreme, confirma acest lucru.

Acesta il califica pe Basescu drept lipsit de caracter si un politician marunt: „Lipsa de caracter de care Basescu a dat dovada de-a lungul timpului a determinat numeroase personalitati puternice fie sa plece, fie sa se retraga din prim-planul partidului.

Limbajul suburban si maniera incalificabila in care ii trateaza si pe colegii din partid, si pe adversarii politici, demonstreaza ca oamenii politici marunti ating greu inaltimea morala a unui adevarat lider”.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste functia de prim-viceguvernator al BNR, se auzise ca Florin Georgescu ar fi fost propus pentru aceasta pozitie, insa in realitate, el este cel care a solicitat aceasta functie. In prezent, el este presedinte al Comisiei de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane.

Deputatul PSD Florin Georgescu a afirmat ieri intr-o conferinta de presa, ca postul de prim-viceguvernator al BNR, pentru care si-a depus candidatura, este „suficient” pentru aspiratiile sale si ca nu-si doreste mai mult, nici acum, nici in viitor. „Eu mi-am depus candidatura pentru pozitia de prim-viceguvernator. Pozitia aceasta este suficienta pentru aspiratiile mele.

Nu aspir la mai mult nici acum, nici in viitor”, a declarat Georgescu. El a precizat ca, in cazul in care va fi validat de Parlament pentru postul in BNR, isi va da demisia din partid si din Parlament, dupa cum prevede legea.

De altfel, liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, declara in urma cu doua zile ca Georgescu urmeaza sa-si dea demisia din PSD in cazul numirii la BNR, astfel ca „nu se pune problema politizarii bancii centrale”.

Totodata, Hrebenciuc a respins toate criticile Aliantei PNL-PD pe tema politizarii CA al BNR, mentionand faptul ca aceste acuze sunt „de-a dreptul hazlii”, intrucat „nici Alianta nu a consultat PSD la formarea CA, in 1998”.