La inceputul anului 2003, fostul primar Virgil Blasiu a depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Turda, acuzandu-l pe secretarul Liviu Bodea ca i-a falsificat semnatura pe un act prezentat Curtii de Apel Cluj. Conflictul dintre Virgil Blasiu si Liviu Bodea era mai vechi si avea la baza nemultumirile secretarului, legate de plata indemnizatiei de conducere.

Fostul primar nu i-a acordat lui Liviu Bodea decat 30% din indemnizatie, iar Liviu Bodea i-a solicitat primarului sa-i plateasca retroactiv pe ultimii trei ani, toata indemnizatia. Suma se ridica la circa 75 de milioane de lei. In prima instanta, adica la Tribunalul Cluj, fostul primar a obtinut castig de cauza, dar Bodea a facut apel la Curtea de Apel Cluj.

Ex-primarul Virgil Blasiu sustine ca nu a stiut ca secretarul a continuat procesul si ca in acest proces de la Curtea de Apel a fost prezentat un act din partea Primariei Turda, prin care i s-ar fi recunoscut „drepturile” secretarului. Pe baza acelei intampinari prezentate in proces, ulterior secretarul Liviu Bodea a obtinut castig de cauza.

Dar ex-primarul Virgil Blasiu a sustinut ca secretarul Liviu Bodea i-a falsificat semnatura pe acel act oficial al Primariei prezentat in proces, prin care fostul primar i-ar fi recunoscut dreptul de a intra in posesia celor 75 de milioane de lei, motiv pentru care a facut plangere penala impotriva lui Bodea.

Secretarul nu s-a prezentat la proces

Timp de un an si jumatate, secretarul Liviu Bodea a fost cercetat in dosarul instrumentat pe baza plangerii fostului primar. In cele din urma, saptamana trecuta a fost primul termen in Dosarul Penal nr. 3476/2004, in care secretarul municipiului Turda, Liviu Bodea, apare cercetat penal pentru fals si uz de fals.

Bodea nu s-a prezentat la primul termen si si-a luat concediu de la servici, pentru doua saptamani. Unele surse sustin ca secretarul ar fi avut o cadere nervoasa si s-a internat la un spital din Cluj. Situatia sa nu e deloc roza. Conform unor surse din interiorul Judecatoriei, in dosarul in cauza s-ar fi sugerat chiar arestarea preventiva a secretarului!

Nu este exclus ca ziua procesului, adica miercuri, sa aiba legatura cu faptul ca atunci se aduc arestatii de la Gherla.

Pe de alta parte, secretarul Liviu Bodea ar fi spus ca in cazul in care va fi cercetat, atunci va da in vileag toate neregulile de care avea cunostinta, savarsite in Primaria Turda. Procesul penal se anunta de pe acum unul foarte interesant. Urmatorul termen a fost fixat pentru data de 13 octombrie.