Ieri dupa-amiaza o manifestare unica pentru liberali a umplut curtea sediului de protestatari. Nici un sefulet nu si-a aratat fata in „zona de conflict“. Toata lumea importanta era plecata la Bucuresti sau habar nu avea de ce se intampla in propria ograda.

Acest eveniment important pentru democratia din PNL a izbucnit cu doar o zi inainte de Delegatia Permanenta a partidului care se desfasoara astazi la Bucuresti. In acest moment, o parte masiva din organizatia locala cer capul lui Gheorghe, considerat mai degraba un apropiat al PSD decat un liberal autentic si este catalogat drept dictator.

Casa „Cancicov“ parea ieri la amiaza un loc perfect in care sa servesti o cafea si sa palavragesti despre orice. Linistea nu a fost perturbata decat circa 40 de minute de un miting liberal care i-a speriat pe cei cativa membri simpli aflati la munca de partid. Motiv pentru care au inchis sediul si s-au furisat pe usa din spate.

De opt ani in Parlament cel mai bine te cunoaste PSD Bacau

In fond, liberalii adunati in curtea partidului au umplut spatiul cu pancarde impotriva actualului (sic!) presedinte al PNL Bacau, deputatul Valeriu Gheorghe. Lozincile erau clare: „Jos Valeriu Gheorghe“, „Ne-am saturat de tine“, „De opt ani in Parlament cel mai bine te cunoaste PSD Bacau“, „Jos coruptia din PNL Bacau“ etc.

Intrebati cine i-a adus acolo, protestatarii au spus limpede: excluderea din partid a celor doi lideri de zone, respectiv Dumitru Munteanu si Tiberiu Dospinescu. Reamintim ca „Desteptarea“ a scris pe larg despre acest scandal, iar motivul principal de demitere a fost ca la unele discutii ale liberalilor din cartiere, inainte de o sedinta, au fost de fata cativa jurnalisti.

Atunci erau propusi pentru excludere Ion Raducan si Petru Placinta, dar cei doi au dat-o la pace cu Gheorghe iar mania sefului s-a indreptat spre liderii de zone. Revenind la manifestare, trebuie precizat ca „revolutionarii“ au iesit la atac pentru ca - spun ei - altfel nu ar avea nici o sansa in fata deputatului Gheorghe.

Premiera pentru PNL

„In partid suntem ca-n Cuba, iar seful este un adevarat dictator“, ne-a declarat Iordache Ciuperca, presedintele Asociatiei Revolutionarilor din ‘89, dar si membru fondator al PNL Bacau. Un alt membru, Ioan Leonte, a spus ca este inadmisibil sa excluzi niste oameni, iar ei sa afle acest lucru din presa. „Nu se mai poate asa.

Este anormal ce se intampla, iar maine ne putem trezi ca suntem alungati de la PNL doar pentru ca asa vrea Gheorghe. Trebuie sa respectam anumite reguli, dar nu numai noi sa facem acest lucru“, a mai precizat Leonte. Ceilalti manifestanti au mers pe acelasi discurs anti-Gheorghe. Din pacate, deputatul nu a binevoit sa raspunda la telefon, iar alti lideri habar nu aveau de miting.

Vicepresedintele Raducan Ion a recunoscut ca nu cunoaste nici el problema. Nici dl. Petru Placinta nu a putut sa raspunda la telefon, asa ca un punct de vedere al conducatorilor ramane probabil sa vina dupa Delegatia Permanenta.

In finalul mitingului, unul dintre organizatori a declarat ca acest gen de protest va fi repetat pana cand vor fi luate masuri regulamentare, va fi respectat statutul, iar Gheorghe va avea bunul simt sa demisioneze. Manifestarea de ieri este o premiera pentru un partid, fie el si PNL.