Vineri, 24 septembrie, pe trecerea de pietoni din fata Politiei municipale a avit loc un accident. O masina a lovit doi barbati iar soferul a disparut de la locul accidentului. Martorii spun ca soferul este un politist care s-ar fi „cinstit“ cu cateva beri inainte de a se urca la volan.

Unul dintre cei loviti a fost lasat fara permis de chiar politistul respectiv dupa ce a fost surprins conducand sub influenta bauturilor alcoolice. Accidentul de vineri are, insa, o istorie aparte care isi are substratul intr-un eveniment ce a avut loc cu multe luni in urma.

„In luna mai anul acesta, am fost surprins baut la volan de de agentul de circulatie, Robert Haisan, pe podul de la Margineni“ - povesteste Constantin Daragiu, una dintre cele doua victime ale accidentului de pe trecerea de pietoni. „N-aveam permisul la mine, mi s-a intocmit proces verbal, mi-am recunoscut fapta.

Conform regulamentului, am inteles ca mi s-a suspendat permisul pentru trei luni. M-am conformat, nu m-am mai urcat la volan si am asteptat sa treaca cele trei luni. Numai ca, prin luna iulie, ma pomenesc cu un politist la poarta care imi spune sa predau permisul de conducere. I l-am dat, pentru ca stiam ca pe 23 august trebuie sa mi-l dea inapoi.

Pe 23 august insa, mi se spune ca suspendarea decurge de cand am predat permisul! Ce legi sunt acestea?“ - se intreaba barbatul. „M-am dus in audienta la d-l chestor Vasile Vrabie care a spus sa mi se dea permisul. Vazand cat de rau este acest Haisan, am jurat razbunare.

L-am pandit tot timpul si vineri, 24 septembrie, l-am zarit in barul din Parcul Cancicov, vecin cu Politia municipala, cum bea bere cu o femeie“, povesteste Constantin Daragiu.

Se incearca musamalizarea cazului?

Pentru a nu fi invinuit ca minte, Constantin Daragiu si-a luat vreo zece martori care - spune el - l-au vazut pe agentul de circulatie Robert Haisan cum bea in barul respectiv.

L-a asteptat in masina pana cand a iesit din bar. „S-a dus spre masina sa si s-a urcat la volan incercand sa plece“ - povesteste Daragiu. „Am vrut sa ma duc spre el dar in acel moment a intervenit un fapt neprevazut. Un bacauan, Ionel Lupovici, a incercat sa traverseze strada catre sediul Politiei municipale.

Cand m-a vazut in fata sa, Haisan s-a pierdut si l-a lovit cu masina pe Ionel Lupovici. L-am tras deoparte dar politistul ne-a luat pe amandoi pe capota si ne-a tarat sub un acoperis din fata politiei. Dupa aceea s-a dat jos din masina si a fugit in curtea Politiei municipale.

Am strigat dupa ajutor, m-am dus la ofiterul de serviciu dar toti imi spuneau sa am rabdare“, spune Constantin Daragiu.

Dupa ce a fost cautat de toti colegii sai, politistul Robert Haisan a aparut prin jurul orei 16.00, la aproape cinci ore de la accident. Si lui si lui Daragiu li s-au recoltat probe de sange. Cat il priveste pe Constantin Daragiu, acesta a fost internat in spital de dr. Dan Perju, medic la Sectia de Chirurgie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau.

Internarea a fost "anulata" la 10 noaptea

„Initial l-am internat pe pacientul Daragiu pentru ca mi-a declarat la Urgente, ca a fost lovit de o masina in mers“ - ne-a declarat dr. Dan Perju.

„Am scris pe fisa de internare si in registru de internari diagnosticul policontuzionat, contuzie toraco-abdominala, chiar daca nu avea semne de contuzii, pentru a-l putea supune unor investigatii medicale complexe -ecografie si radiografie.

Dupa internare, cand l-am transferat pe sectie, l-am rugat sa-mi dea mai multe amanunte in legatura cu accidentul pentru ca in urma investigatiilor pe care i le-am facut nu i-am depistat nici o leziune interna, nici un os rupt. Atunci mi-a zis ca de fapt nu a fost lovit, deci nu a fost nici un impact dur cu vreo masina, ca masina era pe loc si cand a pornit, el s-a urcat pe capota.

Nu era caz de internare de la inceput, nu avea nimic, dar m-am luat dupa declaratiile lui initiale. Il internasem sa il urmaresc macar 12 ore, pentru ca, in urma unui accident, pot sa apara leziuni ulterioare, dar, repet, daca exista un impact dur in antecedente.

Cum pacientul mi-a confirmat ca nu a fost vorba de asa ceva, i-am anulat internarea dupa trei ore, pe raspunderea mea“, ne-a declarat medicul. Cum de s-a dispus anularea internarii, nu cumva in urma unui telefon?

Cum de a putut fi scos din spital la ora 22.00 un bolnav, numai in pijamale?

Ionel Lupovici a fost pus in gips

Primul pieton lovit, Ionel Lupovici, are piciorul stang imobilizat in gips. „Noroc ca nu stiau cei de la spital cine m-a accidentat, ca altfel nu ma pansau nici pe mine“, spune el.

Am incercat sa aflam amanunte de la purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie, comisar Carmen Sova, dar ni s-a spus ca nu exista nici un raport privitor la acest incident. Inspectorul sef al Inspectoratului Judetean de Politie Bacau, chestor Vasile Vrabie, ne-a declarat: „Se fac cercetari, dar se pare ca a fost vorba despre un conflict mai vechi intre Daragiu si Haisan.

Se pare ca nu e chiar asa cum se spune“.

Poate n-o sa-i iasa alcoolemie politistului, desi exista martori care l-au vazut consumand cel putin doua sticle de bere.

Poate o sa se spuna ca Daragiu l-a urmarit pentru a se razbuna si s-a aruncat in fata masinii, dar faptul ca a fost lovit Lupovici in zona de actinune a indicatorului „trecere de pietoni“ si apoi politistul a fugit de la locul accidentului, ascunzandu-se mai bine de cinci ore, nu suna, oare, a vinovatie?