Desi presedintele PUR Bacau, Romeo Stavarache a declarat in mai multe randuri ca umanistii bacauani se afla la nivel local intr-o alianta cu PNL si PD, ieri s-a demonstrat ca situatia s-a schimbat si ca reprezentantii PUR au votat alaturi de consilierii PSD.

Sedinta de Consiliu Judetean de ieri s-a desfasurat sub semnul Uniunii Nationale PSD+PUR. La primul punct de pe ordinea de zi, hotararea privind rectificarea bugetului judetului, reprezentantii Aliantei DA au avut obiectiuni si in consecinta au votat contra.

Era de asteptat ca membrii PUR sa voteze alaturi de ei, insa, atunci cand s-au ridicat mainile s-a putut numara 22 „pentru“, 12 „contra“ si trei abtineri. A fost ceea ce se numeste vot politic curat.

Primii 22 au fost consilierii PSD, PUR si PRM, cei 12 contra erau reprezentantii PNL si PD iar consilierii care s-au abtinut sunt membrii Partidului Noua Generatie. Consilierii Aliantei au zambit acru, cei ai PSD cu subanteles iar umanistii s-au facut ca ploua.

Situatia s-a repetat la punctul sase, acolo unde s-a votat validarea desemnarii nominale a Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP). Consilierii Aliantei au votat contra nefiind de acord cu indemnizatiile membrilor ATOP. Si de aceasta data consilierii PUR au votat alaturi de colegii din „Uniune“.

In ciuda acestor evidente, umanistii neaga trecerea dintr-o barca intr-alta.

„La primul punct nu am avut cum sa votam contra pentru ca prin acea hotarare trei comune in care avem noi primari primeau prin redistribuire sume importante“ - ne-a declarat la sfarsitul sedintei Ionel Palar, consilier judetean PUR. „La hotararea privind ATOP la fel nu aveam cum sa nu votam pentru ca in Agentie avem si noi reprezentanti“.

Aliatilor de altadata (PNL-PD) le place sa creada ca povestea de iubire (politica) dintre Alianta DA si PUR nu s-a sfarsit si la Bacau. „Se pare ca asistam la voturi personale si nu politice. N-am o explicatie. Ne-am asteptat la alte rezultate la vot.

Este si o inabilitate din partea noastra pentru ca nu ne-am intalnit cu reprezentantii PUR inainte de sedinta sa stabilim o strategie“, ne-a declarat Constantin Avram, unul din liderii grupului PNL-PD din Consiliul Judetean Bacau.