Primarul Romanului, domnul Dan Ioan Carpusor, a lansat ideea unui proiect fantezist, prin care doreste sa ii aduca pe Donald Duck (de preferinta si cu Daisy), pe Mickey Mouse si pe Pluto in acest oras.

Mai exact, primarul Carpusor viseaza un parc tehnologic si… de distractii ! „Am lansat o scrisoare de intentie catre Comisia Nationala UNESCO pentru infiintarea, la Roman, a unui parc tehnologic si de distractie. Sursele de finantare in asemenea cazuri sint fondurile europene care sustin proiectele Organizatei Natiunilor Unite.

Cei din Comisia Nationala UNESCO din Capitala ne-au dat asigurari ca vor sustine acest proiect, cunoscind faptul ca Parcul Municipal Roman este considerat unul dintre cele mai frumoase din intreaga Moldova", a declarat domnul Carpusor. Dupa parerea edilului sef al municipiului Roman, materializarea acestui proiect ar conduce la crearea a sute de noi locuri de munca.

„In acest parc ar trebui sa existe o sala de expozitii, o sala multifunctionala, destinata spectacolelor, conferintelor si de proiectie a filmelor. De asemenea, acest proiect prevede amenajarea unei biblioteci si a unor sali interactive, cu diferite puncte tematice. Tot in acelasi proiect, se prevede amenajarea unui parc de distractii, gen «Disneyland».

Ceea ce mi se pare important este faptul ca, in cazul in care acest proiect va fi finantat, se vor crea sute de locuri de munca. Intretinerea si pastrarea in functiune a utilajelor din acest parc va presupune angajarea a numerosi specialisti", a apreciat primarul Dan Ioan Carpusor.

„Visul" sefului orasului nu se opreste aici, acesta sustinind ca parcul va avea doar cofetarii, patiserii, fast-food-uri si cafenele, comercializarea bauturilor alcoolice fiind exclusa! „Cei de la UNESCO vor trimite specialisti, care vor intocmi un proiect, pe care noi va trebui sa il respectam in intregime, fiindca odata acceptat de catre forurile amintite, in acest proiect vor

fi investite citeva milioane de euro" a mai afirmat domnul Carpusor.