33 din cei 65 de presedinti de organizatii locale de cartier ai municipalei PSD s-au inscris in PNG. Ei au avut o intrevedere cu actualul presedinte executiv al partidului, Dumitru Sechelariu. Se pare ca tocmai inscrierea acestuia in PNG este principalul motiv pentru care au renuntat la PSD in favoarea PNG.

Presedintele organizatiei municipale Bacau a PNG estimeaza ca inscrierea celor 33 de lideri locali va aduce la partid inca aproximativ 1000 de adeziuni de la membrii organizatiilor acestora.

"Multi dintre ei s-au inscris in PNG pentru ca au avut incredere in mine si in Dumitru Sechelariu, oameni cu care au lucrat ani de zile" - a declarat Ilie Barzu, presedintele organizatiei municipale PNG Bacau. "Impreuna vom dezvolta un nou partid care sa reprezinte mai fidel interesele oamenilor. La alegerile din vom avea si un nou model de parlamentar, mai legat de oameni".

Dupa intrarea lui Dumitru Sechelariu in PNG si alegerea in functia de presedinte executiv al partidului, filiala bacauana a devenit una din cele mai importante atat ca numar de membri si dinamica dar si din punct de vedere organizatoric. Bacaul a devenit un al doilea punct de coordonare a PNG (pentru zona Moldova). "Ceea ce ma bucura mult este faptul ca vin catre noi foarte multi tineri.

Organizatia are o evolutie ascendenta si un dinamism bun iar odata cu inscrierea celor 33 de presedinti de organizatii, cu experienta si valoarea lor politica, a capatat si consistenta", ne-a mai declarat Ilie Birzu.